Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vaslui: Expoziția de pictură „ITINERARII”, autor TEODOR VIȘAN, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”

7 April - 9 May

Expoziția de pictură „ITINERARII”, autor TEODOR VIȘAN
Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, aflat sub egida Consiliului Județean Vaslui, are deosebita plăcere de a vă invita la vernisajul expoziției de pictură „ITINERARII”, a artistului TEODOR VIȘAN.
Vernisajul va avea loc joi, 7 aprilie 2022, ora 11:00, în Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și va fi transmis on-line pe pagina de Facebook a instituției.
Expoziția cuprinde lucrări de pictură cu o tematică figurativă largă în care artistul, TEODOR VIȘAN, plecând de la observația și analiza atentă a naturii, surprinde prin tonalități fine ale jocului cromatic, momente diferite ale zilei, anotimpuri, stări și atitudini pe care le redă într-o manieră proprie, ilustrativă, ce îmbină desenul armonios cu spontaneitatea și rigoarea țușelor.
TEODOR VIȘAN este născut în 1943, în Galați. Artistul este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Galați, absolvent al Facultății de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi – secţia Pictură. A expus în cadrul Filialei U.A.P.R. Galați începând cu anul 1967. A participat la majoritatea expoziţiilor republicane bienale de pictură şi grafică începand cu anul 1983. A avut peste 40 de expoziţii personale în ţară şi străinătate, având lucrări în colecţii publice şi particulare din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Belgia, Cehia, Italia, Franţa, Germania, S.U.A.
Organizatorii evenimentului sunt:
• Prof. dr. RAMONA MARIA MOCANU, director al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
• MARIAN ANTONIU, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
Vă așteptăm cu drag la vernisajul expoziției!

Details

Start:
7 April
End:
9 May
Event Category:
https://www.facebook.com/MuzeulJudeteanVaslui/posts/3108952946029754

Organizer

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
Phone:
Str. Hagi Chiriac, nr.2
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”
Str. Hagi Chiriac, nr.2
Vaslui, Vaslui 730129 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.