Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Vaslui: Expoziția Națională de Caligrafie pentru deținuți „Artă din condei” la Muzeul Județean ,,Ștefan cel Mare”

Joi, 1 iulie 2021, începând cu ora 13:00, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui găzduiește vernisajul celei de-a patra ediții a Expoziției Naționale de Caligrafie pentru deținuți, „Artă din condei”. Proiectul este unul național, inițiat de Penitenciarul Vaslui în anul 2017, primele trei ediții desfășurându-se cu o frecvență anuală. Pandemia generată de virusul Sars-CoV-2 a știrbit continuitatea activității, însă, după un an de pauză, proiectul a fost reluat. Ediția din acest an este dedicată bicentenarului Vasile Alecsandri, iar interesul manifestat de unitățile penitenciare a fost mai mare decât la celelalte ediții. Unitatea organizatoare a primit 291 de lucrări provenite din 23 de penitenciare: Aiud, Arad, Baia Mare, Bistrița, București Jilava, București Rahova, Botoșani, Codlea, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Galați, Gherla, Iași, Oradea, Ploiești, Poarta Albă, Slobozia, Tulcea, Timișoara, Târgu Mureș, Târgșorul Nou, Vaslui.
Proiectul are drept scop promovarea spiritului de competiţie și performanță în deprinderea artei de a scrie frumos și corect, contribuind astfel la îmbunătățirea imaginii de sine a persoanelor aflate în detenție, stimularea creativității, menținerea unei stări mentale optime prin ocuparea timpului liber într-un mod plăcut, stimularea competitivității, dar și sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța implicării în activități care vizează reintegrarea socială a persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate. De asemenea, se urmărește, în egală măsură, promovarea scrisului de mână, a caligrafiei ca artă, precum și promovarea literaturii române.
În proiect au fost incluse 153 de persoane private de libertate din unitățile amintite. Lucrările lor au fost evaluate de către o comisie formată dintr-un cadru didactic și doi specialiști ai Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, 100 de lucrări fiind expuse.
Vizitatorii Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui vor putea admira expoziția până în data 31 iulie 2021.

Details

Start:
1 July, 2021
End:
31 July, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
Phone:
Str. Hagi Chiriac, nr.2
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”
Str. Hagi Chiriac, nr.2
Vaslui, Vaslui 730129 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *