Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vaslui: Expoziția „ȘTEFAN CEL MARE – EFIGII DE LEGENDĂ”. Expoziția cuprinde lucrări ale pictorului, sculptorului, ilustratorului și autorului de benzi desenate VALENTIN TĂNASE, 10 ianuarie – 1 martie 2022

10 ianuarie, 2022 - 1 martie, 2022

Expoziția „ȘTEFAN CEL MARE – EFIGII DE LEGENDĂ”
Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, sub egida Consiliului Județean Vaslui, alături de Studioul de Arte Plastice al Armatei, vă invită luni, 10 ianuarie 2022, ora 13:00, în Sala „Arta” a instituției, la vernisajul expoziției temporare „ȘTEFAN CEL MARE – EFIGII DE LEGENDĂ”. Expoziția cuprinde lucrări ale pictorului, sculptorului, ilustratorului și autorului de benzi desenate VALENTIN TĂNASE.
VALENTIN TĂNASE, născut la Iași, este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București. Începând cu anul 1981 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar în 1997 devine director al Studioului de Arte Plastice al Armatei. A semnat lucrări de pictură murală monumentală și mozaic la sediul Ministerului Apărării, Muzeul Militar Național, Palatul CEC, Biserica Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 din București, Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Parcul Călărașilor București, Palatul Primăriei Oradea și la Cercul Militar Național. Este autorul tablourilor care împodobesc Sala Alba-Iulia, Sala Mihai Eminescu și Salonul Fondatorilor din Palatul Cercului Militar Național. De asemenea, a realizat lucrări de sculptură: busturi monumentale, basoreliefuri, compoziții ronde-bosse, statui ecvestre, monumente de for public. VALENTIN TĂNASE a creat o serie de ilustrații de carte, dintre care amintim „Povestiri istorice” de Dumitru Almaș și nenumărate pagini de bandă desenată, ce a bucurat copilăria și adolescența multor generații în revistele „Cutezătorii”, „Universul copiilor” etc..
Expoziția „ȘTEFAN CEL MARE – EFIGII DE LEGENDĂ”, găzduită de Muzeul Județean Vaslui, va putea fi vizitată în perioada 10 ianuarie – 1 martie 2022.
În contextul restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, activitatea va putea fi vizionată ONLINE pe pagina de Facebook a instituției noastre.
Organizatorii acestei activități sunt:
• Prof. dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
• Anca Iuliana Iordachi, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
• Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Details

Start:
10 ianuarie, 2022
End:
1 martie, 2022
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
Phone
Str. Hagi Chiriac, nr.2
View Organizer Website

Venue