Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vaslui: expoziția colectivă „VASLUIANA. Interferențe plastice pe meleaguri vasluiene”, ediția a III-a.

10 noiembrie, 2023 - 10 ianuarie, 2024

🎨Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui anunță prelungirea perioadei de vizitare a expoziției „VASLUIANA. Interferențe plastice pe meleaguri vasluiene”, proiect expozițional aflat la cea de-a III-a ediție, până la data de 10 ianuarie 2024.
––
Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, aflat în subordinea Consiliului Județean Vaslui, vă invită vineri, 10 noiembrie 2023, la ora 13:00, în Sala „Arta” a instituției noastre, la vernisajul expoziției colective „VASLUIANA. Interferențe plastice pe meleaguri vasluiene”, ediția a III-a.
Proiectul expozițional din acest an stă sub semnul debutului și al iuventuții prin participarea unor tineri artiști alături de cei pe care vârsta i-a validat de-a lungul deceniilor. La această ediție au răspuns invitației noastre 56 de expozanți, cu peste 150 de lucrări de pictură, grafică și sculptură, lucrări care provoacă la un dialog vizual și plastic datorat diversității de stiluri, tehnici și teme propuse. Expoziția colectivă cuprinde lucrări de la clasic la modern, de la figurativ la abstract, de la portrete, peisaje și naturi statice la compoziții metafizice.
➡Expoziția „VASLUIANA” ne oferă energii cromatice, sentimente și trăiri intense, dar și provocări, întrebări, filozofii de viață, constituind un prilej oportun de a valida și confirma vocația acestor creatori de frumos.
Invităm publicul larg să admire aceste lucrări de artă plastică în perioada 10 noiembrie – 3 decembrie 2023.
▶:
Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
10 noiembrie, 2023
End:
10 ianuarie
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
Phone
Str. Hagi Chiriac, nr.2
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
Strada Hagi Chiriac, nr.2
Vaslui, Vaslui
+ Google Map