Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vineri 19 mai 2023 orele 12.30, la Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare va avea loc conferința „Ce ai făcut în ultimii 4.600.000.000 de ani?”

19 mai, 2023

„Ce ai făcut în ultimii 4.600.000.000 de ani?”
Vă invităm, vineri 19 mai 2023 orele 12.30, la Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare unde va avea loc conferința „Ce ai făcut în ultimii 4.600.000.000 de ani?”
Aceasta este provocarea, din perspectivă geologică, lansată de Alexandru Andrășanu și se adresează atât publicului larg, cât și pasionaților de științe.
Geologia reprezintă mult mai mult decât vulcani, dinozauri sau pietre, așa cum probabil toți ne-am imaginat înainte de a sta de vorbă cu un specialist. Pentru un geolog telefonul, mașina sau computerul reprezintă o lume a mineralelor. Omul este doar una dintre milioanele de specii ce au existat sau vor exista, iar analiza realității din perspectiva geologiei oferă privilegiul unei călătorii în timp și spațiu, iar în această călătorie vom descoperi dinozauri, roci, fosile, vulcani și multe altele.
Cum putem vedea lumea altfel? Oare cum s-au format munții și mările de astăzi? Ce a fost înaintea dinozaurilor? Cât de vechi este Pământul și cum se transformă continuu? Putem călători în timp și spațiu? Cum am putea interpreta această călătorie?
Alexandru Andrășanu este inginer geolog, expert în geoconservare și geoeducație cu recunoaștere internațională, lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București, coordonator al Programului pentru Geoparcuri Internaționale UNESCO și al programului de master Geo-biologie aplicată în conservarea patrimoniului natural și cultu-ral. Este co-fondator și director al Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, inițiator al Geoparcului Ținutul Buzăului, membru în structurile de coordonare ale Rețelei Globale a Geoparcurilor și expert UNESCO pentru geoparcuri.
Vă așteptăm!

Details

Date:
19 mai, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare
B-dul Traian nr. 8
Baia Mare, Maramureș 430211 Romania
+ Google Map
View Venue Website