Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vităneşti: “Ziua Porţilor Deschise” pe şantierul arheologic de la Vităneşti “Măgurice”

25 August, 2010

 

Muzeul Judeţean Teleorman şi Muzeul Naţional de Istorie a României organizează miercuri, 25 august a.c., începând cu ora 10.00, „Ziua Porţilor Deschise” pe şantierul arheologic de la Vităneşti „Măgurice”.

Campania de cercetări a acestui an a început la sfârşitul lunii iulie şi se va încheia în prima săptămână a lunii septembrie.

Cercetările se desfăşoară în colaborare cu Muzeul National de Istorie al României, fiind coordonate de către dr. Radian Andreescu şi sunt parte a Proiectul „Cercetarea locuirii neo-eneolitice din vestul Munteniei” din cadrul Programului de cercetare „Începuturile Civilizaţiei Europene. Neo-eneoliticul la Dunărea de Jos”.

La această manifestare sunt invitaţi să participe: reprezentanţii mass-media, autorităţile publice locale, cadre didactice şi elevi, locuitori ai comunei Vităneşti, dar şi toţi cei interesaţi de arheologia şi de istoria străveche a acestor locuri.

Vor fi prezentate principalele realizări ale acestei campanii, precum şi materiale arheologice rezultate din săpături. Specialişti de la cele două instituţii muzeale organizatoare se vor afla la dispoziţia vizitatorilor şi vor răspunde întrebărilor acestora.

Corina Iordan

Biroul de Presa

Prezentarea Muzeului Județean Teleorman în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Prezentarea Muzeului Național de Istorie a României în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Date:
25 August, 2010
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, ,

Organizers

Muzeul Județean Teleorman
Muzeul Național de Istorie a României – București

Venue

Șantierul arheologic Vitănești-Măgurice
Măgurice, Teleorman Romania + Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.