Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zalău: Pixels for Heritage – istorie digitalizată

7 august, 2019

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului derulează un program privind conservarea digitalizată a monumentelor istorice și arheologice numit: Pixels for Heritage.

Pixels for Heritage este un program-platformă care urmărește a crea o direcție coerentă în sfera digitalizării patrimoniului mobil și imobil. Colaborarea din cele două instituții urmărește atingerea următoarelor obiective:

  • realizarea de modele digitale fotogrammetrice 3D pentru monumente istorice și situri arheologice din Sălaj
  • conservarea și restaurarea digitală a patrimoniului cultural construit supus unor riscuri de distrugere sau aflat în stare avansată de degradare
  • sprijinirea proiectelor și programelor de restaurare a monumentelor istorice prin furnizarea de informații detaliate pentru realizarea studiilor științifice și a proiectelor de restaurare
  • contribuirea la actualizarea Listei Monumentelor Istorice și a Repertoriului Arheologic Național
  • promovarea patrimoniului cultural folosind noile tehnologii și mediul online.

În cadrul programul se utilizează tehnici fotogrammetrice, atât de la sol, cât și de la joasă altitudine, pentru producerea de modele 3D și ridicări topografice, precum și modele digitale ale terenului de înaltă precizie și analize H-RTI.

Rezultatele programului le veți putea vedea accesând pagina de Facebook dedicată proiectului https://www.facebook.com/mjiazinpPFH/ (nu uitați să dați un like și să urmăriți pagina 😊), precum și pe site-ul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău (muzeuzalau.ro) și paginile de Facebook și Instagram a acestuia.

În perioadă următoarea vor fi scanate și digitalizate monumente precum Castelul Bay din Treznea, Conacul și cripta familiei Jósika din Surduc, Conacul Hatfaludy din Hida urmate și de alte monumente istorice și arheologice.

Details

Date:
7 august, 2019
Event Category:

Organizers

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
Institutul Național al Patrimoniului

Venue

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
Str. Unirii nr. 9
Zalău, Sălaj 450042 Romania
+ Google Map
View Venue Website