Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

ZILELE FEMEII LA MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU

1 martie - 4 martie

🎊 ZILELE FEMEII LA MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU 🎊
Partenerii noștri la ediția de anul acesta: Muzeul Național „George Enescu” și Asociația Meșterilor Populari și Artiștilor Buzău. 🤗
📆 Programul activităților:
➡️Miercuri, 1 martie, ora 11:00 – atelier de #mărțișoare tradiționale, coordonat de Mariana Trif și Nicoleta Matei, meșteri populari din cadrul AMPA. Atelierul se desfășoară la Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”.
➡️Vineri, 3 martie, ora 17:00 – deschiderea #expoziției de artă decorativă „Sensuri”, cu lucrări semnate de artiștii plastici profesioniști Georgeta Hlihor, Daniela Frumușeanu și Mihai Hlihor. Evenimentul are loc în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean Buzău, Secția Artă, etajul al II-lea; Proiectul reunește panouri decorative textile de diferite dimensiuni, realizate în tehnici diverse, precum și obiecte din sticlă parietale şi rond-bosse în tehnica pate de verre.
Expoziția „Sensuri” rămâne deschisă până în data de 15 aprilie 2023.
➡️Sâmbătă, 4 martie, ora 11:00 – atelier de #împâslit lâna, coordonat de artista Nicoleta Bică Bucșaru, la Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”.
➡️Sâmbătă, 4 martie, ora 11:00 – „Enescu pe înțelesul tuturor”, #concert-conferință susținut de baritonul Ștefan Ignat. Acest proiect inedit, derulat în colaborare cu Muzeul Național „George Enescu”, a fost itinerat în numeroase orașe din țară și de peste hotare. „Enescu pe înțelesul tuturor” se află la granița dintre concert și conferință și are în prim-plan interpretarea și explicarea capodoperei „Oedipe” prin prisma melosului popular, a ethosului românesc, precum și prezentarea altor opusuri enesciene. Evenimentul are loc în sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău.
🔔La fiecare dintre cele două ateliere sunt disponibile 15 locuri, iar vârsta minimă de participare este 7 ani. Pentru detalii și programări, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0772 255 131.
🔔Accesul publicului este gratuit la toate activitățile din cadrul programului „Zilele Femeii la Muzeul Județean Buzău”, ediția a VII-a.
Vă așteptăm la muzeu! 🤗

Detalii

Începe:
1 martie
Se termină:
4 martie
Eveniment Categories:
,
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=213603924536467&set=a.177336241496569

Organizatori

Muzeul Județean Buzău
Muzeul Național „George Enescu” – București

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Buzău
B-dul Nicolae Bălcescu nr. 50
Buzău, Buzău 120360 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare