Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ziua Astronomiei – 7 mai 2022. Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Ion Borcea, vă invită la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău să sărbătorim împreună Ziua Astronomiei.

7 May

Ziua Astronomiei – 7 mai 2022
Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Ion Borcea, vă invită la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău să sărbătorim împreună Ziua Astronomiei.
Aceasta a fost celebrată pentru prima dată în anul 1973, în California, atunci când astronomul amator Doug Berger, președintele de atunci al Asociației Astronomice din California de Nord, a decis ca, în loc să invite oamenii la observații într-o locație cât mai îndepărtată de luminile orașului, să aducă comunitatea astronomilor, cu tot cu aparatură, în mijlocul orașului, astfel încât mii de oameni ce nu mai priviseră niciodată printr-un instrument astronomic, să poată admira minunile bolții cerești. Pentru că această idee a fost atât de apreciată de-a lungul timpului, începând cu anul 2007 Ziua Astronomiei se sărbătorește de două ori pe an, în anul 2022 ea sărbătorindu-se pe 7 mai și pe 1 octombrie.
Cu această ocazie, invităm publicul la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din Bacău, sâmbătă 7 mai 2022, între orele 08:00 – 16:00 pentru a vizita expoziția permanentă „Universul – De la Pământ la stele” și expoziția temporară „Luna, o călătorie în timp”, pentru a viziona un spectacol de planetariu, iar în condițiile în care cerul va fi senin pentru a participa între orele 10:00 – 12:00 la observații solare. De Ziua Astronomiei vizitarea expozițiilor va fi gratuită.
Persoane de contact: Muzeografii Observatorului Astronomic.
Telefon: 0234/513724
Tarife: – spectacol de planetariu – 8 lei/persoană;
– observații astronomice – 5 lei/persoană;
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
dr. Gabriela Gurău

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Observatorul Astronomic „Victor Anestin” – Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea”
str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8 (fostă Trotuş)
Bacău, Bacău 600266 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.