Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZEELOR” la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău 18 mai 2023

18 mai, 2023

COMUNICAT DE PRESĂ
„ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZEELOR”
la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău
18 mai 2023
În data de 18 mai, la nivel mondial se serbează „Ziua Internațională a Muzeelor”. Anul trecut au participat la acest eveniment peste 37000 de muzee din aproximativ 138 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Această zi este o oportunitate pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la rolul important pe care îl joacă muzeele în societate și pentru a promova accesul la patrimoniul cultural și istoric al lumii. Tema pentru anul 2023 este „Museums, Sustainability and Wellbeing”(„Muzeele, sustenabilitatea şi starea de bine”). Aceasta transmite un mesaj important despre rolul pe care muzeele îl pot juca în promovarea unei societăți mai sustenabile și a unei stări de bine pentru toți membrii comunității. Muzeele sunt spații unice în care se pot prezenta soluții pentru a promova sustenabilitatea, inclusiv prin intermediul colecțiilor de științele naturii. Acestea pot fi folosite pentru a evidenția impactul pe care activitățile umane îl au asupra mediului și pentru a emite idei și inovații care să contribuie la combaterea schimbărilor climatice și la protejarea biodiversității.
Cu acest prilej, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” va avea loc, începând cu ora 1200, Conferinţa de presă pentru lansarea proiectului „Muzeul prin simţuri”, proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și Consiliul Județean Bacău.
Publicul este invitat de asemenea, să viziteze expozițiile deschise la cele trei subunități ale Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”.
La ”Muzeul de Științele Naturii” sunt deschise expozițiile permanente: „Păduri din România”, „Ocrotirea naturii”, „Flori din adâncurile Terrei”, „O lume dispărută”, „Împreună cu băcăuanii din anul 1958” și expozițiile temporare: „Prieteni şi duşmani din lumea insectelor”, „In memoriam Constantin Măzăreanu (1941-2005)”, „Superorganismul – viaţa ascunsă a furnicilor”, „Personalități băcăuane – Matei Alexescu”, „Exponatul lunii”, „Valoarea cărţii”. Plimbarea pe care o puteţi face în sera muzeului şi în grădina senzorială amenajată în aer liber, va fi atât prilej de relaxare, cât şi o ocazie de a vedea specii de plante interesante și de a afla detalii privind biologia lor.
La Vivariu puteţi vizita expoziţiile permanente: „Păsări exotice cântătoare şi de ornament”, „Reptile şi amfibieni autohtoni”, „Peşti exotici şi autohtoni”, „Rase de porumbei” şi expoziţiile temporare: „Cânepa – trecut, prezent şi viitor”, „Sunet şi culoare în lumea păsărilor – papagalul” (expoziţie de fotografii) şi „Exponatul lunii”. Astfel, aveţi ocazia să observaţi diferite specii de animale vii şi să aflaţi informații științifice despre acestea.
Oferta culturală a subunităţii Observatorul Astronomic „Victor Anestin” cuprinde expoziţia permanentă „Universul de la Pământ la stele”, cu următoarele teme: „Sistemul solar”, „Astronautica”, „Grupuri stelare”, „Evoluţie stelară”, „Forma şi evoluţia Universului” şi expoziţia temporară: „Apa în Sistemul Solar”.
Cu ocazia acestui eveniment intrarea este gratuită!
Programul de vizitare este:
Muzeul de Științele Naturii: 8:00 – 16:00 (intrarea ultimului vizitator 15:20)
Vivariu: 9:00 – 17:00 (intrarea ultimului vizitator 16:20)
Observatorul Astronomic „Victor Anestin”: 8:00 – 16:00 (intrarea ultimului vizitator 15:20)
Ne puteţi contacta la:
Telefon 0234/512006 – Muzeul de Științele Naturii
Telefon 0234/ 535 564 – Vivariu
Telefon 0234/513724 – Observatorul Astronomic
Pentru detalii puteţi accesa site-ul oficial al instituţiei noastre la adresa:
Vă aşteptăm alături de noi!
Manager,
dr. Gabriela Gurău

Organizator

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Loc de desfășurare

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea”
Str. Aleea Parcului 9
Bacău, Bacău 600034 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare