Loading Events
 
 
La 1 decembrie 2021, cu ocazia Zilei Naționale a României, expoziția de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8 și cele cinci case memoriale ale MNLR (Casa memorială „Tudor Arghezi-Mărțișor”, Casa memorială „Anton Pann”, Casa memorială „George și Agatha Bacovia”, Casa memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, Casa memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”) vor putea fi vizitate gratuit – individual, cu familia sau cu prietenii.
Pentru expoziția de bază, aveți posibilitatea de a alege audioghidul pentru copii, audioghidul pentru adolescenți sau audioghidul pentru publicul tânăr și adult. Turiștii vor putea asculta povestea muzeului și a obiectelor folosind audioghidul în limba engleză. Accesul se face prin descărcarea în propriul telefon a aplicației MNLR prin Google Store, atât pentru Adroid, cât și pentru iOS.
La mansarda sediului muzeului din Strada Nicolae Crețulescu 8, vă așteaptă noua expoziție interactivă Bucureștiul lui Eliade, un proiect al Muzeului Național al Literaturii Române în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, Filiala București (OAR București). Expoziția este structurată pe 7 teme mari. Dincolo de arheologia urbană a numelor de străzi, de trasee ale personajelor și al tramvaiului 14, de scene ale unor evenimente sau de tipologii de case, 7 instalații cinematice oferă un comentariu artistic asupra unora dintre pasajele literare selectate. Inspirate de tehnici de film de la începuturile cinematografiei, cele 7 instalații vă invită să le experimentați pentru a declanșa o secvență animată sau pentru a vă recompune propriul București al lui Eliade.
Echipa proiectului: Cosmina Goagea (curator), Constantin Goagea (creative director), Andreea Răsuceanu, Sorin Alexandrescu și Eugen Ciurtin (film documentar), Cristina Baciu (cameră, sunet și editare video).
Vizitarea expoziției de la sediul MNLR din Str. Nicolaie Crețulescu 8 se face pe baza unei programări la numărul de telefon 0736.598.451 sau prin trimiterea unui e-mail la adresa programe@mnlr.ro, iar pentru Casele Memoriale la numărul de telefon 0723.154.052 sau adresa case.memoriale@mnlr.ro, cu respectarea măsurilor legale, impuse de situația actuală. Detalii aici:
Vă așteptăm cu drag!

Details

Date:
1 December
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *