Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Alexandria: expoziţia itinerantă de fotografie „Anotimpuri”

31 august - 21 septembrie

Muzeul Judeţean Teleorman găzduieşte în perioada 31 august – 21 septembrie 2018 expoziţia itinerantă de fotografie „Anotimpuri”.
Expozitia este organizata de grupul La Conacul Fotografilor – un grup de fotografi amatori si profesionisti organizat doar pe facebook.
Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 31 august a.c., ora 11.00, în Sala Auditorium a Muzeului Judeţean Teleorman.
Vor fi expuse 72 de fotografii tiparite pe canvas 50×70 cm, lucrări ce reuşesc să surprindă emoţiile şi culorile celor patru anotimpuri în diverse locuri din ţară şi din străinătate.
Grupul „La Conacul Fotografilor”, constituit în urmă cu 4 ani, numără 7700 de membri atât din ţară cât şi din străinatate, animaţi de dorinţa de a învăţa , de a schimba idei, de a socializa şi lega prietenii nu numai virtuale.
Activitatea acestora constă în participarea la temele de fotografie lansate de administratori şi apoi premierea – simbolic – a celor mai reuşite fotografii, în urma numărului de voturi primite.
Ideea organizării unei expoziţii itinerante a venit în urmă cu un an din dorinţa de a oferi posibilitatea unui numar cât mai mare de persoane să vadă lucrarile membrilor grupului.
Proiectul expoziţiei itinerante “Anotimpuri” s-a realizat în urma selecţiei riguroase a 72 de lucrări dintr-un total de peste 250, selecţie făcută de un juriu compus din 8 persoane, fiecare lucrare primind cate 4 note pe diverse criterii.
Tematica concursului de selectie a permis participarea cu fotografii care sa prezinte peisaje, portrete sau natura statica legate de unul dintre cele patru anotimpuri.
Debutul expoziţiei a avut loc în februarie 2018, la Cetatea Fagarasului, urmând apoi Galeriile UAP Deva, Muzeul Corvicnilor din Hunedoara, Galeriile UAP Ramnicu Valcea, Primaria Curtea de Arges, Cartea Cartii din Pitesti, Centrul Cultural Unesco Ionel Perlea din Slobozia si Muzeul de Arta din Constanta.
Expoziţia de fotografie „Anotimpuri” va rămâne deschisă la Muzeul Judeţean Teleorman până pe data de 21 septembrie 2018, urmănd apoi să fie expusă la Biblioteca Naţională din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.