Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: 3Sound. Into My GongSelf – visează lucid! la Muzeul Nicolae Minovici

21 septembrie @ 19:00 - 20:00 EEST

Muzeul Municipiului București vă invită vineri, 21 septembrie 2018, ora 19.00, la Muzeul Nicolae Minovici, la spectacolul Into My GongSelf, un proiect interactiv, la granița între muzică live, sculptură sonoră, performance, ritual și meditație, o provocare pentru artiști și pentru public de a experimenta trans-realismul arhetipal.

Această nouă orientare estetică și spirituală, fondată de compozitoarea Mihaela Vosganian, își propune, pe de-o parte, o reiterare a funcțiilor primordiale ale artei – ritualică, cathartică, extatică și vindecătoare, iar pe de altă parte, să exprime o formă nouă a trans-realului, acea realitate trans-personală, rezultată din extinderea conștiinței, prin tehnici spirituale, inclusiv cele de visare lucidă.

Sculpturile se transformă în surse sonore, prin vibrația și reverberația sunetelor lor, devenind, alături de instrumentele muzicale, adevărați ghizi trans-personali care oferă posibilitatea activării maestrului interior și alinierea cu Sinele. Aceste personalități/identități vor fuziona prin sunet și mișcare, pentru a satisface setea unității primordiale.

Instalație sonoră performativă, Into the Gong Self, este o chemare pentru oricine, dar cu precădere pentru tineri, de a pătrunde în Sinele Înalt și de a desluși care este adevărata ființă care stă sau acționează în spatele „măștilor” sau a „costumelor de putere” ale personalității. Este totodată, nu doar o propunere artistică, ci este concepută pentru a crea un spațiu vizual și sonor de intrare într-o stare profundă de relaxare (care stimulează pacea interioară și armonia) sau de extrovertire a unor fațete ale propriilor noastre „umbre”, sau, care poate facilita viziuni interioare, prin activarea unor stări de conștiință modificată.

Conceptul artistic: Mihaela Vosganian & Raluca Ghideanu. Concept coregrafic și regizoral: Liliana Iorgulescu. Performeri: Mihaela Vosganian/ Armine Vosganian/ Liliana Iorgulescu/ Raluca Ghideanu.

Intrare: 10 lei / concert / persoană.
Biletele se pot cumpăra de la standul de bilete al muzeului în care are loc concertul, în ziua spectacolului. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la muzeul ce găzduieşte concertul, în termen de 30 de zile.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.