Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: De la straiele de samurai la frac la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

18 ianuarie @ 18:00 - 20:00 EET

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită vineri, 12 ianuarie 2018, ora 18:00, la conferinţa intitulată „DE LA STRAIELE DE SAMURAI LA FRAC. PATRU SECOLE DE CĂLĂTORIE ÎN JAPONIA”, susținută de d-na lector univ. dr. Alexandra Marina Gheorghe din cadrul Secției de Limba și Literatura Japoneză a Universității din București.

Evenimentul marchează finisajul expoziției de hărți nipone din secolul al XIX- lea, care a fost realizată de Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Ambasada Japoniei în România și Autoritatea de Informații Geospațiale din Japonia.

Prelegerea „DE LA STRAIELE DE SAMURAI LA FRAC. PATRU SECOLE DE CĂLĂTORIE ÎN JAPONIA” va prezenta o comparație a modului de a-l percepe pe „celălalt” din însemnări ale unor călătorilor occidentali (Kaempfer, Hearn sau Loti) în lumea japoneză, precum și din impresiile experiențelor trăite de către japonezi în Statele Unite ale Americii sau Europa (Fukuzawa, Kunitake, Ōgai și Sōseki).

În acest fel vom afla ce anume i-a unit sau diferențiat pe niponi de occidentali.

ACCESUL LA EVENIMENT ESTE GRATUIT şi se face în limita locurilor disponibile, doar pe baza înscrierii pe site-ul muzeului, la pagina evenimentului:
http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/de-la-costumul-de-samurai-la-frac/

sau pe adresa de e-mail: comunicare@muzeulhartilor.ro

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.