Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: Festival 3Sound. Concert Bucharest Winds Ensemble la Muzeul Nicolae Minovici

19 septembrie @ 19:00 - 20:00 EEST

Muzeul Municipiului București vă invită miercuri, 19 septembrie 2018, ora 19.00, la Muzeul Nicolae Minovici, să participați la concertul susținut de Bucharest Winds Ensemble.

Din repertoriu:
Constantin Bobescu – Parafrază pe motivul Horei Staccato de Grigoraș Dinicu pentru cvintet / Béla Bartók – Dansuri folclorice românești, Sz.56 pentru cvintet de suflători / Elmer Roderik – Suită pe teme folclorice din Transilvania și Banat pentru cvintet de suflători / Ion Scărlătescu– Bagatella pentru cvintet de suflători / Vasile Jianu – Divertisment Rustic pentru cvintet de suflători.

Bucharest Winds Ensemble (Amalia Iordache – Flaut, Valentin Ghiță – Oboi, Flaviu Ludușan – Clarinet, Dumitru Dumitrache – Corn, Ionuț Roșcă – Fagot) s-a bucurat de la început de atenția unor instituții muzicale importante: Filarmonica din Chișinău, Orchestra Națională Radio din București, Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica Pitești, Orchestra de Cameră din Focșani, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Fundația „Clasic e Fantastic”, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Muzeul Național „George Enescu”, Teatrul „Ion Creangă” sunt doar o parte dintre partenerii alături de care ansamblul a concertat.

Bucharest Winds Ensemble a participat la festivaluri naționale și internaţionale precum: Bucharest Music Film Festival, Festivalul Rinascimento Musici, Festivalul I love Lipatti, Festivalul Internaţional Ţintea Muzicală, Festivalul Amintiri din copilărie, Festivalul Mozart – Focşani.

Fiind conceput cu scopul declarat de promovare a muzicii pentru instrumente de suflat, Bucharest Winds Ensemble a urmărit încă de la început diversificarea combinațiilor instrumentale pentru a cuprinde astfel majoritatea genurilor și speciilor camerale care se adresează acestora. Printre dirijorii care au acceptat conducerea muzicală se regăsesc nume sonore ale vieții muzicale: Mihail Agafița, David Crescenzi, Vincent Grüger, Cristian Brâncuși și Tiberiu Soare.

Intrare: 10 lei / concert / persoană.
Biletele se pot cumpăra de la standul de bilete al muzeului în care are loc concertul, în ziua spectacolului, și includ vizitarea muzeului gazdă în termen de 30 de zile.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.