Loading Evenimente

« All Events

Tecuci: expoziția „Unirea la Tecuci. Valori istorice din patrimoniul național”

23 ianuarie - 31 martie

Ziua de 24 ianuarie a rămas în Istoria Românilor, ca data la care s-a înfăptuit Unirea celor două principate, Moldova și Țara Românească – Mica Unire, un prim pas făcut spre formarea statului modern român. După 159 de ani această zi, ne face din nou să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, acei câțiva pași făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România.
            Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, vă invită la sediul din str. 1 Decembrie 1918, nr. 36, să participați la vernisajul expoziției „Unirea la Tecuci. Valori istorice din patrimoniul național”, miercuri 23 ianuarie 2018 ora 1230. Expoziția reunește, în premieră, importante și valoroase obiecte de patrimoniu care au aparținut familiei Domnitorului Alexandru Ioan Cuza și familiei Kogălniceanu, obiecte din patrimoniul Muzeului de Istorie a Moldovei – Complexul Național Muzeal Iași și Muzeului Județean de Istorie „Paul Păltănea” Galați.
            Cu sprijinul Muzeului National de Istorie a României, pentru prima dată la Tecuci, va fi expus Medalionul oferit de către Districtul Tecuci, în anul 1863, Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în urma adoptării Legii secularizării averilor bisericești.
            Evenimentul din 23 ianuarie, va debuta, la ora 1200 cu dezvelirea unei plăci omagiale – Acad. Alexandru Papadopol Calimah, amplasată pe locul unde acesta și-a avut reședința.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Detalii

Începere:
23 ianuarie
Se termină:
31 martie
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci
Str. 1 Decembrie 1918 nr. 36
Tecuci, Galați 805300 Romania
+ Harta Google