Hârșova: manifestarea ,,HÂRȘOVA-CETATE OTOMANA”

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, în parteneriat cu Uniunea Democrată a Turcilor din Romania, Filiala Hârșova, organizeaza, sâmbătă, 10 mai 2014, ediția a noua a manifestării ,,HÂRȘOVA-CETATE OTOMANA”.

Invitat de onoare este Excelența sa, Consului Republicii Turcia la Constanța, Dl. Ali Bozçalișkan. Sunt invitați Primarul orașului, membrii ai UDTR, consilieri locali.

Activitatea va debuta la Muzeul „Carsium” Hârșova cu începere de la orele 11,00. După vizitarea muzeului, participanții vor audia conferința cu tema ,,Noi date despre cetatea medievală de la Hârșova pe baza documentelor istorice și a descoperirilor arheologice recente”, susținută de dr. Constantin Nicolae, responsabilul științific al șantierului arheologic de aici. Urmează apoi, vizitarea cetății, geamiei și necropolei otomane.

Activitatea este o continuare a unui șir de manifestări dedicate prezenței otomane la Hârșova. Obiectivul acestora este mai buna cunoaștere a istoriei locale, a monumentelor legate de prezența otomană în Dobrogea, păstrarea și valorificarea moștenirii comune și folosirea acesteia în vederea strângerii legăturilor de prietenie dintre cele două popoare.

Secretariat MINAC

E-mail: minaconstanta@gmail.com

Persona de contact

Cerc.  Constantin Nicolae

E-mail: ct.nicolae@yahoo.com

Muzeul „Carsium” Harsova

0241-871033

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.