Târgu-Mureș: Expoziția temporară „Din culorile naturii”

Expoziția temporară „Din culorile naturii”

Expoziția temporară „Din culorile naturii”, organizată de Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, își propune să facă o incursiune în lumea coloranților naturali de origine vegetală, animală și minerală, punând accent pe coloranții de origine vegetală.

afis_culori_naturale

Mai concret, expoziția dorește să dezvăluie publicului proprietățile tinctoriale ale unor plante mai des utilizate și ușor accesibile, fungi (ciuperci și licheni), animale ( melci, insecte) și, nu în ultimul rând, minerale. De asemenea, prezintă publicului câteva covoare maramureșene vopsite cu coloranți vegetali, sub îndrumarea meșterului popular de renume mondial, prof. Victoria Berbecar din Botiza (județul Maramureș).

Nu au fost uitate nici uneltele/ustensilele și vasele necesare prelucrării și vopsirii lânii și a fibrelor celulozice (bumbac, in, cânepă).

Elevii claselor I-IV ai Liceului de Artă din Târgu-Mureș au pregătit, ca de obicei, o mică expoziție de pictură, referitoare la această temă, intitulată ”Micii meșteri populari”.

La vernisajul expoziției, elevii claselor I-IV ai Liceului de Artă din Târgu-Mureș, îndrumați de doamnele învățătoare, precum și soliștii, soții Țogorean Teodor și Narcisa, vor interpreta cântece populare.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 24 noiembrie 2011, la orele 1500, la sediul Muzeului de Științele Naturii din Târgu-Mureș, str. Horea nr. 24.

Daniela Botoș

șef de secție

By |2011-11-23T16:28:58+00:00noiembrie 23rd, 2011|expoziţii, Muzee, Târgu Mureş|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.