Oradea: expoziţia retrospectivă de pictură a artistului plastic Aurel Roşu

Complexul „Muzeul Ţării Crişurilor” organizează expoziţia retrospectivă de pictură a artistului plastic Aurel Roşu, al cărei vernisaj va avea loc vineri, 28 iunie 2013, ora 18.00, la Palatul Baroc (B-dul Dacia nr. 1-3), în cadrul Secţiei de artă.

Aurel Roşu este un artist plastic contemporan cu recunoaştere în ţară şi străinătate, preşedintele în funcţiune al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Bihor şi,  de asemenea, şeful Secţiei de artă a Muzeului Ţării Crişurilor, unde şi-a început activitatea din 1990.

„În punerile sale în pagină Aurel Roşu mizează pe vizualizarea unor semne-simbol cu circulaţie universală, în general, pe care le concentrează întotdeauna în prim-plan, pentru a fi percepute cu limpezime din punct de vedere imagistic; apelează, în lucrările sale, la tehnici mixte (acril, tempera, creion, baiţ – pictură, grafică; baiţ, metal, bronz, lemn-sculptură) armonizate pictural cu multă sensibilitate şi acurateţe; totodată plasticianul se bizuie pe mesaje ideatice care conturează o fiinţă ce nu şi-a negat niciodată dimensiunea religioasă, respectînd-o cu sfinţenie, dar n-a pus în umbră nici sentimentele care ţin de acele momente ale copilăriei şi tinereţii ce se întipăresc pentru totdeauna în memorie, tocmai prin sensibilităţile declanşate sub semnul clipei”.

Activitatea expoziţională a artistului, începută din 1971, include numeroase participări la expoziţii judeţene, naţionale şi internaţionale. După 1990, a obţinut premii şi distincţii care i-au consolidat poziţia de creator în genuri artistice, precum pictură şi grafică, iar în anii din urmă, în sculptură. De altfel, expoziţia de acum, care se vrea a fi o încununare a activităţii derulate de-a lungul a peste 40 de ani, cuprinde 90 de lucrări aparţinînd domeniilor de artă mai sus pomenite, ce confirmă valoarea sa ca artist.

Despre autor şi expoziţie vor vorbi, în deschidere, lect.univ.dr. Ştefan Gaie, critic de artă, şi dr. Aurel Chiriac, directorul muzeului orădean.

Expoziţia va putea fi vizitată pînă în 28 iulie 2013.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns