Reşiţa: Noaptea Muzeelor la Muzeul Banatului Montan

afis noaptea muzeelor 2013-1

Şi în acest an Muzeul Banatului Montan îşi deschide porţile sâmbătă, 18 mai 2013, începând cu ora 1700 până la ora 0200 din noapte şi îşi invită vizitatorii să treacă pragul instituţiei noastre. Pe lângă expoziţia itinerantă Migraţia înspre spaţiul Dunării. Colonizarea germanilor în secolul al XVIII-lea vizitatorii vor avea numeroase surprize începând de la cei mai mici până la cei adulţi. Astfel, pentru cei mai mici vizitatori ai muzeului am pregătit împreună cu elevii Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7 Resita un atelier de creaţie în curtea muzeului privind tehnica Quilling. Astfel cei mici vor putea învăţa ce este arta Quilling şi, ajutaţi de elevii şcolii şi de doamnele inst. Ana Maria Vasilescu şi Cristina Ardeleanu să confecţioneze flori prin această tehnică care mai apoi vor fi împărţite vizitatorilor adulţi. Elevii Liceului de Arta „Sabin Păuţa” Reşiţa vor răsplăti pe cei mici cu face painting, care sperăm să atragă cât mai mulţi copii la muzeu. La ora 1900 va avea loc vernisajul expoziţiei de  Aparatura cinematografică coordonată de Andrei Bălbărău de la Asociaţia Cogito, avand drept partener Casa de Cultura a Studentilor din Resita.

Începând de la ora 2200 până la ora 0200 din noapte îi invităm pe cei tineri în curtea muzeului la o seară muzicală dedicată lor.

Vă aşteptăm cu drag!

Persoane de contact:

Purtător de cuvânt – Melania Zancu

Tel.0722/505736

e-mail: [email protected]

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Interna ţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Prin urmare, asistăm la o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns