Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: “Am iubit iubirea”, după Nina Cassian la Muzeul Naţional al Literaturii Române, 17 august

17 August

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită sâmbătă, 17 august 2019, ora 19.00, la spectacolul „A(m) iubi(t) iubirea”, după Nina Cassian, coordonat artistic de regizoarea Cătălina Buzoianu, cu Roxana Guttman, Mihai Nițu și Naomi Guttman, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8.

Poetă, traducătoare şi eseistă, Nina Cassian s-a născut la 27 noiembrie 1924. La naştere, se numea Renée-Annie Cassian-Mătăsaru. În 1940, Tudor Arghezi îi spunea sentenţios: „Talent incontestabil!“, după ce îi citise un caiet de versuri. Prima sa poezie publicată în ziarul „România liberă“ în 1945, care a şcocat prin stil, are un titlu teribilist pentru o poezie de debut: „Am fost un poet decadent“.

Nina Cassian a îmbrăcat veșminte de muză. Le-a purtat cu o senzualitate desăvârșită, cu seninătate și mai ales cu stil. A fost autentică și fascinantă. „Fiecare nouă iubire este o speranţă”, obişnuia să spună Nina Cassian.

Spectacolul s-a născut din dorința și nevoia de a spune lucrurilor pe nume, iubirii pe nume, trădărilor, viselor, VIEȚII pe nume. Toate vin să întregească imaginea a ceea ce ar trebui să ne vegheze clipele vieții, IUBIREA.

Pentru acest eveniment rezervările se fac la numărul de telefon 0736 598451, responsabil Gabriela Toma, sau la adresa de e-mail: gabriela.toma.ed@gmail.com

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Data:
17 August
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *