Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București expoziția Imagini de poezie | ilustraţie contemporană maghiară la Muzeul Național al Literaturii Române.

23 October - 19 November

Vernisajul va avea loc la sediul din calea Griviței nr. 64-66 al Muzeului Național al Literaturii Române.

În zilele noastre, cultura copiilor joacă un rol proeminent, iar literatura pentru copii și tineret și editarea de cărți pentru copii înflorește în nenumărate țări ale lumii. În această toamnă Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București va implementa o serie de proiecte care se concentrează în special pe literatura pentru copii.

Expoziţia realizată împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române și Ministerul Afacerilor Externe și a Comerțului Exterior din Ungaria cuprinde ilustraţii din perioada legendară şi contemporană a literaturii maghiare pentru copii, oferind o imagine reprezentativă a polivalenţei acestui domeniu, de la simbolismul liric până la desenul grotesc. Vor fi expuse ilustrații de la mai mult de 50 de artiști clasici și contemporani.

Curator: Révész Emese

Expoziţia va fi vernisată de artistul vizual Ana Bănică.

***

Napjainkban kiemelt szerep jut a gyermekkultúrának, a gyerek- és ifjúsági irodalom, a gyerekkönyvkiadás a világ számtalan országában virágkorát éli. Az elkövetkezendő időszakban több olyan projektet valósít meg a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet, amely kifejezetten a gyerekirodalomra koncentrál.

A magyar gyermekirodalom legendás időszakából és kortárs illusztrációkból készült válogatást mutatunk be e tárlat keretében a Román Irodalmi Múzeumban. A mintegy félszáz művész alkotását bemutató tárlat reprezentatív képet nyújt a mai magyar gyermekkönyv-illusztráció sokszínűségéről, a lírai szimbolizmustól a groteszk rajzig.

A kiállítás kurátora: Révész Emese.

A kiállítást megnyitja Ana Bănică gyermekkönyvillusztrátor.

Detalii

Start:
23 October
End:
19 November
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Nicolae Creţulescu nr. 8
București, București 10734 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://mnlr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *