Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Micii ecologiști. Reciclăm și transformăm, atelier la Muzeul de Artă Recentă

12 January

Ziua: duminică.
Dată: 12 ianuarie 2020
Adresa: MARe/Muzeul de Artă Recentă, Bulevardul Primăverii 15, Sector 1, București.
Copii 4-7 ani: 11:00 – 12:00
Copii 8-12 ani: 12:30 – 14:00
Preț: 30 lei/cursant

Dacă de curând copiii au celebrat senzorial în MARe, anul 2019 prin culoare, la începutul anului 2020, îi vom ancora în lumea palpabilă a obiectelor care îi înconjoară… Este și un fel de a spune că vacanța de iarnă a luat sfârșit!:)

Totuși, suntem convinși că sărbătorile stăruiesc prin amintirile frumose, cât și prin multe cutii de cadouri și o gamă variată de ambalaje lăsate în urmă. Cei mai mari le reciclează, iar cei mai mici le păstrează involuntar, dar noi bănuim că de fapt la mijloc vibrează fascinația pe care o au față de texturi, forme și culori… Ne vor convinge chiar ei de acest aspect, în atelierul de creație al muzeului MARe de la etajul trei.

Până atunci, îi vom conduce la etajul unu, unde se află o parte importantă din colecția permanentă a muzeului, cât și lucrarea “Ambalaje” semnată de artistul Mircea Nicolae. Aici vor vedea că o serie de recipiente din plastic și din carton sunt ridicate la rang de artă prin reutilizarea lor în cadrul expoziției.

Pe urmă, în atelierul Mare de mic de la etajul trei al muzeului vom transforma împreună ambalajele în obiecte cu sens și ne-am gândit că ar fi utile la început de an niște semne de carte. Chiar dacă micuții au devenit între timp hi-tech și pentru ei ar putea părea niște obiecte demodate, la școală, profesorii vor fi mândri să vadă cum elevii lor își organizează lectura.

Așa că dragi părinți, pregătiți un outfit lejer copiilor, o cutie de cadou de mărime medie, sau aduceți cu voi orice ambalaj pe care îl găsiți prin casă, că noi le vom face un rost! Știți deja, că avem un arsenal întreg de instrumente de colorat și multe alte surpize: decupăm, lipim, colăm, desenăm, deci reciclăm!

Atelierul este adaptat ambelor grupe de vârste și are ca scop dezvoltarea imaginației pe baza unor experiențe practice de atelier. Învățăceii vor deprinde abilități de lucru în echipă și dezvoltarea spiritului de copetiție. De asemenea, vor dezvolta respectul față de natură prin arta reciclării.

Vă așteptăm!
Concept de atelier: Elena Ghițoiu

Cambridge School of Bucharest este partener MARe pentru programele educaționale.

Detalii

Data:
12 January
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Harta Google
Sit web:
https://www.facebook.com/MuzeulDeArtaRecenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *