Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Muzeul Municipiului București vă invită joi, 17 octombrie 2019, ora 18.30, la „Peregrinări prin Balcani” – Conferință și expoziție de acuarele de prof. arh. Vasile Marcu.

17 October - 27 October

Muzeul Municipiului București vă invită joi, 17 octombrie 2019, ora 18.30, la „Peregrinări prin Balcani” – Conferință și expoziție de acuarele de prof. arh. Vasile Marcu.
Coordonator: Cătălin D. Constantin.

Conferința și expoziția vor avea loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151).

Arhitect, grafician, profesor universitar, Vasile Marcu s-a născut în București, în 1940 și are un doctorat la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu”. Din 1990 emigrează în Grecia, dar face “naveta” deseori între Atena și București. Portofoliul de arhitect cuprinde numeroase lucrări de amenajări interioare, design ambiental, remodelare urbană, ansambluri peisagere (realizate în colaborare cu mari birouri de proiectare din România şi Grecia). Ca grafician a participat cu lucrări de artă decorativă la expoziții din România și Grecia iar compozițiile sale murale de mari dimensiuni pot fi admirate în cadrul ansamblului hotelier Kipriotis (insula Kos și Rodos). A semnat volumele: „Arhitectura și ambientul destinate educației”, „Arhitectura și designul ambiental”, „Reprezentări în Arhitectură-Îndrumar metodologic”, apărute între 2005 și 2008 la Editura Fundației România de Mâine. Este membru al Uniunii Arhitecților din România și al Ordinului Arhitecților din Romania, al Uniunii artiștilor plastici din România și al Societății Inginerilor și Arhitecților din Grecia.

Intrarea la conferință – 10 lei.
Expoziția poate fi vizitată gratuit, în perioada 17 -27 octombrie 2019 (miercuri-duminică, 10.00-17.30).

Următoarea conferință de joi:
*** 24 octombrie 2019, ora 18.30 – conferința „Din țara corupției… spre ce? În ce (mai) crede artistul de teatru de azi”, susținută de Cristina Rusiecki. Coordonator: Cătălin D. Constantin / Palatul Suțu

Detalii

Start:
17 October
End:
27 October
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *