Loading Evenimente

« Toate Evenimente

București: Muzeul Municipiului București vă invită la expoziția „Benzi Desenate de Șerban Andreescu”

17 January - 29 February

Muzeul Municipiului București vă invită la vernisajul expoziției „Benzi Desenate de Șerban Andreescu”, care face parte din seria expozițiilor „Maeștri ai Benzii Desenate Românești”. Vernisajul are loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151) vineri, 17 ianuarie 2020, ora 19.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Șerban Andreescu este un prolific autor de bandă desenată și un ilustrator de cărți pentru copii. A realizat storyboard-uri și animație 2D pentru cinci studiouri de desene animate și filme difuzate în Spania, Franța și Germania. Având o activitate de peste 28 ani, a realizat ilustrații la peste 800 de cărți de copii și beletristică. Este câștigător la concursurile pentru manuale școlare la grafică, lucrările sale au fost publicate în 14 albume de benzi desenate la patru edituri și au fost selecționate pentru Bologna Fiera 2015. A participat la expoziții internaționale de benzi desenate la București, Constanța, Craiova, Timișoara, Sibiu, Bruxelles, Madrid, New-York. În 2018 publică o carte pentru copii în colaborare cu o scriitoare din Anglia. A primit premiul „Sandu Florea” (SUA), acordat pentru întreaga operă de bandă desenată.

Seria de expoziții „Maeștri ai Benzii Desenate Românești” este un proiect inițiat de autorul de bandă desenată Mihai I. Grăjdeanu în anul 2019.

Expoziția lui Șerban Andreescu poate fi vizitată până pe data de 29 februarie 2020, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00 (17.30 ultima intrare).

Detalii

Start:
17 January
End:
29 February
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Casa „Filipescu-Cesianu” – Muzeul Municipiului București
Calea Victoriei nr. 151
București, București 010072 Romania
+ Harta Google
Sit web:
www.muzeulbucurestiului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *