Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Galați: expoziţia națională itinerantă „Minerale şi asociaţii minerale din România”

7 November, 2019 - 17 February, 2020

Joi, 7 noiembrie 2019, cu începere de la ora 15.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei temporare naționale itinerante „Minerale şi asociaţii minerale din România”, manifestare organizată de Muzeul Județean de Mineralogie “Victor Gorduza” Baia Mare în colaborare cu muzeul gălățean și în parteneriat cu Academia Română – Secția Științe Geonomice, Institutul Geologic al României – Muzeul Național de Geologie, Universitatea din București – Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca – Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Geografie și Geologie.
Este o expoziţie în premieră, care face parte din proiectul cultural „Minerale românești – contributor la patrimoniul cultural european”, confinanțat de cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național și cuprinde 121 eșantioane de mineralogice importante din punct de vedere științific și muzeografic, precum și informații despre asociaţiile minerale de pe teritoriul României. Evenimentul promovează zestrea minerală a Romȃniei, cu accent pe contribuţia adusă patrimoniului mineralogic universal cu un număr de 38 de minerale descoperite şi descrise pentru prima dată de pe teritoriul ţării noastre.
Expoziţia „Minerale şi asociaţii minerale din România” de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi deschisă pentru vizitare până pe 17 februarie 2020 (program 09.00 – 17.00). Vă aşteptăm !

Loc de desfășurare

Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răzvan Angheluță” – Galați
Str. Regiment 11 Siret nr. 6A
Galați, Galați 800340 Romania
+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *