Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Iași: Apel pentru articole revista Ioan Neculce. Buletinul Muzeului Municipal din Iaşi.

5 August - 13 October

Conducerea Muzeului Municipal Iaşi şi-a propus, încă de la învestire, ca, prin anvergura şi ritmicitatea activităţilor pe care le organizează, noua instituţie să se impună cât mai curând pe scena culturală şi academică a oraşului Iaşi.

Ca urmare, Muzeul Municipal nu se limitează la însuşirea unui nume şi la revendicarea simbolică a unei tradiţii, ci lucrează la realizarea unei punţi vizibile cu instituţia înfiinţată în urmă cu un secol din iniţiativa lui Gheorghe Ghibănescu.

Muzeul Municipal actual, ca şi acela din anul 1920, ţinteşte acelaşi scop, anume crearea unui muzeu cu un patrimoniu reprezentativ şi a unei instituţii academice menită să descopere şi să pună în valoare trecutul oraşului Iaşi şi al provinciei istorice a cărei capitală a fost.

Drept urmare, pentru a crea instrumentele necesare atingerii scopului propus, prin bunăvoinţa Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, revista Ioan Neculce. Buletinul Muzeului de Istorie a Moldovei va trece, din acest an, sub o nouă egidă, redobândind numele pe care l-a avut la înfiinţare, în anul 1921, anume Ioan Neculce. Buletinul Muzeului Municipal din Iaşi.

Ca şi reînfiinţarea muzeului, publicaţia este, în primă instanţă, un pas simbolic către reconstrucţia instituţională dorită, noua redacţie pornind cu speranţa că va reuşi, începând chiar de la primul număr pe care intenţionează să-l tipărească până la sfârşitul anului curent, să atragă contribuţii ale istoricilor, lingviştilor, muzeografilor interesaţi de istoria Iaşului.

De aceea, cunoscându-vă şi apreciind preocupările ştiinţifice pe care le aveţi, vă invităm să participaţi la alcătuirea rubricilor revistei, redacţia aşteptând cu interes studii, recenzii sau note bibliografice până la jumătatea lunii octombrie 2019.

Textele vor fi alcătuite respectând normele minimale acceptate de Academia Română (http://www.ear.ro/files/Normemweb.pdf), urmând a fi trimise pe adresa: buletin.neculce@yahoo.com

Cu cele mai sincere sentimente de apreciere şi mulţumiri pentru interes,
Redacţia

Facsimilurile digitale ale revistei Ioan Neculce: buletinul Muzeului de Istorie a Moldovei (serie nouă), sunt disponibile la

http://www.cimec.ro/Biblioteca-Digitala/Biblioteca.html#Neculce

Detalii

Start:
5 August
End:
13 October
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Municipal Iași
str. Zmeu nr 3
Iași, Iași Romania
+ Harta Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *