Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Iluziilor pentru prima oară la Slatina

17 October - 27 October

PENTRU PRIMA OARĂ LA SLATINA!
ACCESUL PE BAZĂ DE REZERVARE LA contact@muzeuliliziilor.ro SAU LA TELEFON 0752.690.245.
SPECTACOLELE SE VOR DESFĂȘURA ÎNTRE ORELE 09:00 ȘI 18:00, DIN ORĂ ÎN ORĂ, CU ÎNCEPERE LA ORĂ FIXĂ.
DURATA UNEI VIZITE ESTE DE 60 MINUTE, IAR PREȚUL UNUI BILET ESTE DE 16,00 LEI.

Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe vizitatori pentru prima oară la Slatina, la primul Muzeu al Iluziilor Optice din România, care va fi deschis din data de 17 şi până în data de 27 octombrie 2019 la Muzeul Județean Olt.
Muzeul Iluziilor Optice își conduce vizitatorii prin 3 mari capitole, fiecare destinat unui alt tip de iluzii. Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici se vor distra și vor deveni, pentru câteva minute, subțiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, vor avea burta până la nas sau vor deveni pitici. Iluziile optice vor avea și ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca voința și inteligența celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înțeleagă cum funcționează iluziile. A treia sală este dedicată obiectelor care le vor oferi vizitatorilor experiențe unice: aici, vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează hologramele, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să își încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.
Muzeul va putea fi vizitat pe bază de rezervare, la contact@muzeuliluziilor.ro sau la numărul de telefon 0752.690.245. Spectacolele se vor desfășura între orele 09:00 și 18:00, din oră în oră, cu începere la oră fixă. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar prețul unui bilet este de 16 lei. Muzeul Județean Olt se află pe strada Ana Ipătescu 1.

Muzeul Iluziilor Optice este un proiect al Asociației Astronomice Pluto.

Detalii

Start:
17 October
End:
27 October
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Olt – Slatina
Str. Ana Ipătescu nr. 1
Slatina, Olt Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.mjolt.ro

One Reply to “Muzeul Iluziilor pentru prima oară la Slatina”

  1. Mi se pare f scump pretul biletului pt copiii (16 lei)mai ales că sunt organizati in grup cu doamna învățătoare. Mai reflectati si dumneavoastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *