Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ploieşti: expoziția „Inefabile” acuarele arhitectului și artistului plastic MIRCEA CORCODEL

30 July - 18 August

Marți, 30 iulie 2019, la ora 17.00, va avea loc la Muzeul Judeţean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus, din Ploieşti, B-dul Independenţei nr.1, vernisajul expoziției

„Inefabile”
acuarele

a arhitectului și artistului plastic
MIRCEA CORCODEL

Motto:
„De când mă știu am desenat, am pictat sau am modelat. Nu știu dacă ceea ce mă face să desenez se numește crez artistic… În orice caz, ceea ce mă face să mă ocup de acest univers al artelor plastice, deși eu sunt arhitect, este faptul că cele două domenii se înrudesc și se completează reciproc. A experimenta și a inova cred că este un fel de crez artistic. Sunt experimente culturale, sunt gesturi sau sentimente exprimate liber în contexte diferite”. (Mircea Corcodel)

„Artistul a abordat în lucrările sale o tematică variată, ce cuprinde peisajele citadine, rurale, marine, flori, portrete sau natură statică. Acest univers pictural a fost permanent modelat, schiţat și reinventat, în dorința artistului de a-și amplifica imaginația creatoare și de a-și dezvolta simţul plastic, intrând într-un soi de complicitate cu subiectele alese. În orice tip de subiect abordat de artist – peisaje, flori, portrete sau naturi statice – sensibilitatea artistului reuşeşte să îmbine forţa picturală cu subtilitatea rafinamentului cromatic, cu acel firesc care vine doar din plăcerea de a picta.
Pictor peisagist și un împătimit plein-air-ist, acuarelele artistului sunt precedate de o atentă scrutare a orizontului și de o evaluare sub semnul șanselor afective picturale pe care le oferă privitorului. Cu alte cuvinte, când artistul începe să picteze actul de creaţie propriu-zisă s-a încheiat, el rămânând doar să-l „traducă” în propriul limbaj plastic.“ (Cartoon’s Anthology, Ioan Serediuc – „Puterea fragilității“)

„Mircea Corcodel știe să privească și să noteze. Apoi sintetizează schițele care devin substanța unor lucrări de arhitectură, restaurare sau design remarcabile, dar și tema unor acuarele de o bogăție cromatică remarcabilă, ce încântă și stimulează la rându-le pe privitor.“ (Conf. Dr. Arh. Dunel Cosma)

Mircea Corcodel

Născut: 07.09.1957, BUCUREȘTI
Membru Fondator al ORDINULUI ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA
Membru al UNIUNII ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA din 1990
Absolvent al Institutului de Arhitectură “ION MINCU” – București promoția 1986

Mircea Corcodel a urmat arhitectura la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din București, studiind în timpul facultății desenul, lucru ce i-a permis să-și dezvolte aptitudinile artistice pentru grafică și pictură. Bucuria comuniunii dintre arhitect și pictor a fost inteligent pusă în valoare în discursul său plastic de lumina și transparența magică a acuarelei, pe care artistul a definit-o, cum nu se poate mai bine: „Trăire, emoție, moment, sclipire, lumină, într-un cuvânt AVENTURĂ – aceasta este acuarela! Am să militez necontenit pentru acuarelă, voi fi partizanul ei, pentru că ea îți oferă bucurie, trăire și emoție.” …

Participă din 1987 la expoziții de grup, iar în 2016 are prima expoziție personală de pictură, urmată în 2018 de expoziții de acuarelă atât în țară (București, Călărași, Galați), cât și în străinătate (Spania).
Formația de arhitect îl implică și în scenografie fiind semnatarul punerii în scenă a unor piese la Teatrul Majestic, precum și la „Rața sălbatică“ de H. Ibsen, sau „Idiotul֧“ de F. Dostoievski.

Pentru detalii, vă stă la dispoziție Departamentul de Servicii educative, Relaţii Publice şi Documentare din cadrul Muzeului Judeţean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus.
Tel.: 0244 52 22 64, fax: 0244 511375, e-mail: office@artmuseum.ro

Detalii

Start:
30 July
End:
18 August
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Județean de Artă Prahova “Ion Ionescu-Quintus”
B-dul Independenței nr. 1 (O.P:1, C.P. 2)
Ploiești, Prahova 100028 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.artmuseum.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *