Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Râmnicu Sărat: Exponatul lunii august 2019 la muzeul județean

5 August - 6 September

Aflându-ne pe un teritoriu încărcat de istorie, dar și de legende, propunem pentru luna august, ca exponat al lunii, o creație a pictorului buzoian Valeriu Șușnea – „Legendă”.
Născut la 6 martie 1960, la Berești, jud. Galați, își alege de timpuriu o carieră în lumea artei, urmând cursurile Liceului de Artă din Galați și apoi ale Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, ca în cele din urmă să devină Doctor în arte plastice si decorative al Universității Naționale de Arte București.
Din 1987 are numeroase expoziții personale, în țară, dar și în străinătate, lucrările sale făcând parte din expoziții colective organizate în Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franța, Italia și Moldova.
Aflat mereu în plin avânt creator, Valeriu Șușnea, este președinte al U.A.P. – filiala Buzău, profesor la Liceul de Artă „Margareta Sterian”, realizator de emisiuni culturale la radio și televiziune, ocupându-se și de organizarea unor tabere de creație artistică, expoziții și saloane, de scenografie.
Pentru activitatea sa, a primit numeroase distincții, printre care nominalizăm Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler conferit de Președinția României.

Date exponat:
Titlu: „Legendă”
Autor: Valeriu Șușnea
Material/ tehnică: ulei pe sticlă
Dimensiuni: 450 x 450 mm.
Deținător: Muzeul Municipal Râmnicu Sărat, Secția de Artă plastică, inv. 744. Primit de la Inspectoratul pentru Cultură al Județului Buzău – 1990.
Exponatul poate fi vizionat până la 6 septembrie 2019, la sediul Muzeului Municipal Râmnicu Sărat, str. Primăverii, nr. 4.

Detalii

Start:
5 August
End:
6 September
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Muzeul Municipal Râmnicu Sărat
Str. Primăverii nr. 4
Râmnicu Sărat, Buzău 125300 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://muzeulrms.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *