Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Săptămâna Geologiei la Muzeul Judeșean de Mineralogie “Victor Gorduza” Baia Mare

5 October - 13 October

PROGRAM

Săptămâna Geologiei”, 05 – 13 octombrie 2019

Sâmbătă, 5 octombrie

  • Aplicație de teren, la aria naturală protejată Creasta Cocoșului; plecare cu autobuz la ora 09.30, din fața Sălii Sporturilor „Lascăr Pană”.

 

Miercuri, 9 octombrie

  • Savantul Grigore Antipa – primul ecolog implicat în gestionarea și protecția resurselor naturale ale României” – atelier: participă studenții din anul III, specializarea Ingineria mediului, de la Centrul Universitar Nord din Baia Mare: orele 09.00 – 12.00; la sediul Muzeului.
  • „Nevoia noastră de minerale” – atelier: participă studenții din anul II, specialializării Ingineria mediului, de la Centrul Universitar Nord din Baia Mare; orele 15.00 – 17.00; la sediul Muzeului.

 

Joi, 10 octombrie

  • Mineralele inspiră – atelier: participă elevii clasei a IX-a, de la Colegiul de Arte Baia Mare, cu specialitatea de arhitectura și design; creează schițe inspirate de morfologia și culorile mineralelor din Expoziția permanentă; orele 10.00 – 12.30.
  • „Expediție pe vulcanii din Noua Zeelandă” – prezentare susținută de conf. univ. dr. geol. Marinel Kovacs, în cadrul ședinței publice a Societății Geologice a României – Sucursala Baia Mare; ora 17.00, la sediul Muzeului.

 

08-11 octombrie

  • Proiecții de filme documentare cu tematică de Științele Pământului, orele 10.00 – 11.00 și 15.00 – 16.00; la sediul Muzeului.

 

05-13 octombrie

  • Vizionarea de expoziții: Expoziția permanentă de Mineralogie și Expozițiile temporare „Minerale în filatelia românescă”, „O prietenie regală – Grigore Antipa și regii României”, „Lumina din adâncuri” și „În căutarea sufletului pietrei”; pe toată durata manifestării (exceptând ziua de luni 07 octombrie), la sediul Muzeului, între orele 09.00 – 17.00.

Vă așteptăm cu drag să participați la evenimentele organizate de Muzeul de Mineralogie cu ocazia Săptămânii Geologiei!

La nivel național Săptămâna Geologiei se desfășoară sub coordonarea Societății Geologice a României în mai multe locații, pentru detalii apăsați aici 

Detalii

Start:
5 October
End:
13 October
Eveniment Categories:
, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *