Sibiu: Maeştri ai picturii româneşti. Colecţia Lucian Pop

lucian-pop-sibiuAvem placerea sa va invitam la o expozitie care va va prilejui intalnirea cu lucrari de valoare exceptionala de arta romaneasca.

Expozitia : Maeştri ai picturii româneşti. Colecţia Lucian Pop

Locul: Muzeul Naţional Brukenthal / Casa Albastră / Sala Multimedia, Piaţa Mare, nr. 5

Perioada: august – septembrie 2012

Vernisaj: miercuri, 8 august 2012, orele 14.00

Curator: dr. Iulia Mesea

Invitaţi: Tudor Octavian, dr. Negoiţă Lăptoiu

 

Operele de artă au o viaţă a lor, pe care o trăiesc într-o lume secretă în care au acces doar cei privilegiaţi. Între aceşti, un loc aparte îl ocupă colecţionarii, care deţin un loc incontestabil în păstrarea, promovarea şi transmiterea patrimoniului cultural, cu rol important în potenţarea şi diversificare fenomenului artistic din România.

Muzeul Naţional Brukenthal prezintă în expoziţia intitulată Maeştri ai picturii româneşti¸ un număr de peste 40 de lucrări de pictură din colecţia Lucian Pop, din Târgu Mureş.

Publicul va avea prilejul să admire tablouri de valoare excepţională, opere de referinţă din creaţia maeştrilor români. Printre aceste, pe simeza expoziţiei se vor afla Ulcica cu flori de câmp, a lui Ioan Andreescu, Pierrot, de Ştefan Luchian, Pescarul şi muza şi Pe verandă, ale lui Nicolae Tonitza, Fraţii, de Sava Henţia, Cusătoreasa lui Nicolae Vermont şi multe altele.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.