Târgu-Mureș: Expoziția temporară „Perechi în natură”

AFIS_PERECHI_IN_NATURA

Expoziția temporară „Perechi în natură

Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş vernisează marţi, 5 martie 2013, la orele 12,00, la sediul său din Târgu-Mureș, de pe str. Horea nr. 24, expoziţia temporară Perechi în natură.

Expoziţia îşi propune să aducă în atenţia publicului mureşean 20 de cupluri de plante şi 32 de cupluri de animale (insecte, scoici, melci, păsări şi mamifere) din patrimoniul secției, unele exponate având o vechime mai mare de 50 de ani.

Am beneficiat de sprijinul mai multor colaboratori: doamna cercetător Florentina Togănel, şef de secţie la muzeul nostru, care a răspuns solicitării noastre de a ne asista cu expertiza sa ştiinţifică remarcabilă în domeniul entomologiei, apoi Muzeul Olteniei din Craiova, reprezentat prin dr. Mirela Ridiche, expert în ornitologie şi dr. Olivia Cioboiu, expert în malacologie, care au referenţiat informaţiile ştiinţifice referitoare la păsări şi moluşte şi, nu în ultimul rând, Animal World din Târgu-Mureş, care ne va prezenta la vernisaj câteva cupluri de animale …vii. Le mulțumim tuturor.

Intrarea este liberă doar în ziua vernisajului, pentru ca apoi expoziția să poată fi vizitată contra cost, 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari, în perioada 5 martie 2013 – 5 mai 2013.

Daniela Botoș

șef de secție Secția de Științele Naturii

Muzeul Județean Mureș

By |2013-03-04T10:01:15+00:00martie 4th, 2013|expoziţii, Muzee, Târgu Mureş|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.