Târgu-Mureș: matineul muzeal „Tricolorul României în lumea vie”

afis tricolor

Ziua Națională a României la muzeu

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș va organiza, în colaborare cu Colegiul Național Unirea din Târgu-Mureș, cu Școala Gimnazială George Coșbuc din Târgu-Mureș și cu Florăria Tulipa din Târgu-Mureș (de pe strada Horea nr. 7), matineul muzeal Tricolorul României în lumea vie.

Evenimentul va debuta cu o mini-conferință intitulată „Despre Marea Unire” (prezintă Ana Maria Marcu și Raluca Nemeș, eleve la Școala Gimnazială George Coșbuc din Târgu-Mureș), urmată de vernisajul mini-expoziției „Reprezentanți tricolori din lumea vie”.

Vedetele mini-expoziției vor fi câteva plante și animale roșii, galbene și albastre, toate făcând parte din patrimoniul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș.

Evenimentul expozițional va fi urmat de o video-proiecție, în care vor fi prezentate aspecte din viața acestor viețuitoare, precum și de un atelier pedagogic, în cadrul căruia, elevii participanți vor realiza un tricolor din plante presate și uscate.

Activitatea se va finaliza cu concursul Micii cercetași de exponate tricolore”, în care elevii vor porni într-o adevărată aventură prin muzeu: vor căuta exponate roșii, galbene și albastre.

Manifestarea va avea loc joi, 29 noiembrie, între orele 10,00 – 14,00, la sediul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Târgu-Mureș, de pe strada Horea nr. 24.

Daniela Botoș,

șef de secție

By |2012-11-28T09:16:03+00:00noiembrie 28th, 2012|1 decembrie, Muzee, program educaţional|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.