Târgu-Mureș: Noaptea Muzeelor la Muzeul Judeţean Mureş

afis_ciuperci_final

Expoziția temporară „Din lumea ciupercilor”

Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş vernisează sâmbătă, 18 mai 2013, cu ocazia Nopții Muzeelor, la orele 17,00, la sediul său din Târgu-Mureș, de pe str. Horea nr. 24, expoziţia temporară Din lumea ciupercilor.

Expoziţia se înscrie în ciclul de valorificare expoziţională a patrimoniului secţiei.

Ea îşi propune să aducă în atenţia publicului mureşean 13 specii de macromicete achiziționate de la Societatea de Micologie „Málnássy László” din Târgu-Mureș, unele cu proprietăți terapeutice, precum și circa 50 de fotografii artistice cu macromicete, realizate în natură de către membrii Societății de Micologie „Málnássy László” din Târgu-Mureș, precum și de către diverși colaboratori. Menționăm că unele dintre aceste fotografii au fost premiate la diferite concursuri.

Cu ocazia Nopții Muzeelor, precum și a vernisajului, membrii Societății de Micologie „Málnássy László” din Târgu-Mureș au pregătit două activități deosebite: un colț interactiv, în care publicului vizitator i se vor prezenta câteva modalități de recunoaștere a speciilor de ciuperci comestibile și otrăvitoare și câteva modalități de realizare a sporogramelor, precum și un colț al mâncăcioșilor, în care vor putea fi degustate câteva produse alimentare preparate din ciuperci.

Intrarea este liberă doar în ziua vernisajului, pentru ca apoi expoziția să poată fi vizitată contra cost, 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari, în perioada 18 mai 2013 – 3 iunie 2013.

Daniela Botoș

șef de secție Secția de Științele Naturii

Muzeul Județean Mureș

By |2013-05-17T08:07:50+00:00mai 17th, 2013|expoziţii, Muzee, Noaptea muzeelor 2013, Târgu Mureş|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.