Timişoara: De la diamant la mecatronică – sau despre tradiţia meseriilor în Banat

Banner bresle

Meserii vechi şi noi, ateliere şi demonstraţii de Ziua Breslelor şi Meşteşugurilor, în Piaţa Unirii din Timişoara

Muzeul de Artă Timişoara, în parteneriat cu Clubul Economic German DWC Banat şi Asociaţia Piaţa Unirii organizează sâmbătă, 15 iunie a.c., de la ora 11 până la ora 14

Prezentarea Şcolii Duale Timişoara

Evenimentul se va desfăşura în Sala Barocă a Muzeului de Artă Timişoara, din Piaţa Unirii.

Proiectul Şcolii Duale a debutat în urmă cu doi ani, fiind iniţiat de DWC Banat, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Municipiului Timişoara şi companii de succes şi se adresează elevilor din clasa a IX-a.

Participanţii vor avea posibilitatea să asiste la demonstraţii de măiestrie ale meşterilor tradiţionali, dar şi ale unor experţi în tehnologiile actuale, de la verificarea unui diamant până la explicarea principiilor de bază ale mecatronicii. Pentru elevi, întâlnirea va facilita cunoaşterea un sistem educaţional profesional atractiv  – sistemul Şcolii Profesionale Duale (dupa model german) – prin întâlniri cu reprezentanţi ai firmelor de succes din Timişoara (potenţiali angajatori), experţi, modele de bună practică.

Evenimentul la care sunteţi invitaţi să participaţi face parte dintr-un proiect mai larg, denumit Ziua Breslelor şi Meşteşugurilor . Proiectul este iniţiat de Asociaţia Piaţa Unirii, în parteneriat cu Muzeul Banatului, Muzeul de Artă, Clubul Economic German, Facultatea de Artă şi Design şi îşi va consuma activităţile sâmbătă, 15 iunie 2013, între orele 10-16 în Piaţa Unirii şi la sediul firmelor din proximitatea pieţei.

Cu aceasta ocazie vor fi organizate standuri ale breslelor dulgherilor, olarilor, aurarilor, ceasornicarilor, tâmplarilor, pictorilor şi zugravilor, alături de alte meserii tardiţionale dar si modern, industriale ale Timisoarei.

Muzeul Banatului va expune pentru prima dată în ultimii 20 de ani, în Piaţa Unirii, Pomul Breslelor, lăzi de breaslă, precum şi prezentarea legendelor şi povestirilor legate de acestea.  La atelierul de arhitectură va avea loc prezentarea şi dezbaterea planului urbanistic general al Timişoarei, împreună cu Direcţia de Urbanism a Primăriei Timişoara.

Persoane de contact:

Simona Hochmuth

pentru DWC Banat, Tel. 0721-902 785

Bogdan Nădăştean
Compartiment Relaţii Publice
Muzeul de Artă Timişoara,
0256-491592
www.muzeuldeartatm.ro

By |2013-06-13T11:52:19+00:00iunie 13th, 2013|atelier, Muzee, Timişoara|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.