Timişoara: deschiderea expoziţiei permanente de Artă Românească Modernă din colecţia Muzeului de Artă Timişoara .

afis_expo_arta_romaneascaMuzeul de Artă Timişoara vă invită astăzi, 23 iulie 2013, ora 18:00,

la Palatul Baroc din Piaţa Unirii, Timişoara, la deschiderea

Expoziţiei permanente de Artă Românească Modernă din colecţia Muzeului de Artă Timişoara.

Expoziţia constituie un proiect al secţiei de specialitate din cadrul Muzeului de Arta Timişoara şi este îngrijită de muzeograful Ramona Orban. Aceasta cuprinde în jur de 150 de lucrări de pictură și sculptură create în perioada 1850 – 1970 de cei mai importanţi artişti români moderni și încearcă să puncteze, prin expunerea cronologică, evoluția artei românești moderne și transformările de ordin stilistic și tematic apărute în acest interval de timp.

Avem privilegiul de a prezenta în această expoziţie lucrări ale unor personalităţi care au contribuit la definirea artei naționale și la integrarea ei în circuitul european: Constantin Lecca, Gheorghe Tăttărescu, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, Dimitrie Paciurea, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Camil Ressu, Nicolae Tonitza, Francisc Șirato, Ștefan Dimitrescu, Oscar Han, Iosif Iser, Elena Popea, Milița Pătrașcu, A.J. Steriadi, H.M. Maxy, Hans Mattis-Teutsch, Alexandru Ciucurencu, Ion Țuculescu si alții. Sunt expuse portrete, peisaje, scene de gen și naturi statice, de la neoclasicism până în pragul artei contemporane, teme pe care publicul va avea bucuria de a le descoperi în cele opt săli de expunere.

Expoziţia face parte dintr-un proiect muzeografic menit să prezinte publicului Muzeului de Artă Timişoara lucrări importante ale artei româneşti şi locale şi se alătură celorlalte galerii deja existente: pictură europeană, artă decorativă, artă contemporană din Banat şi colecţia Corneliu Baba. Proiectul va fi continuat în viitor cu deschiderea expoziţiilor permanente de artă veche şi de artă bănăţeană din secolul al XIX-lea şi din perioada interbelică.

Bogdan Nădăştean
Compartiment Relaţii Publice
Muzeul de Artă Timişoara
0256-491592
www.muzeuldeartatm.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns