Timişoara: Vernisajul expoziţiei „Mutterland Wort”, despre viaţa şi opera poetei Rose Ausländer

Invitaţie la Vernisajul expoziţiei „Mutterland Wort“

Stimate doamne, stimaţi domni,

Avem pläcerea de a vă invita la Vernisajul expoziţiei „Mutterland Wort“ despre

viaţa şi opera poetei Rose Ausländer. Evenimentul are loc în 19 octombrie, ora

18 în cadrul Muzeului de Artă, Piaţa Unirii 1, fiind precedat de un discurs de Helmut Braun, fundaţia Rose Ausländer Köln, şi o lectură cu acompaniament muzical. Expoziţia poate fi vizitată până în 6 noiembrie.

Expoziţia „Mutterland Wort“ este concepută de către Fundaţia Rose Ausländer din Köln. Ea prezintă viaţa şi opera poetei născută în 1901 la Cernăuţi şi decedată în 1988 la Düsseldorf. Poezia ei aminteşte cu o intensitate unică despre cultura evreiască – germană din Bucovina şi de distrugerea ei. Abia după mulţi ani de exil Rose Ausländer se întoarce în Europa şi la limba ei maternă. Ea, care toată viaţa a suferit din cauza părăsirii locului natal, găseşte un lăcaş în poezie. „O poezie încă mai este | o încăpere| unde se poate respira“. Ea pătrunde în „ţara-mi maternă | cuvântul“, în care găseşte o comoară a cărei bogăţie încă mai trebuie descoperită.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German în collaborare cu Fundaţia Rose Ausländer Köln, Muzeul de Artă Timişoara şi Institutul pentru Teatru al Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Vă aşteptăm cu drag!

Bogdan Nadastean

Compartiment Relatii Publice

Muzeul de Arta Timisoara

0256-491592

www.muzeuldeartatm.ro

By |2011-10-17T11:35:30+00:00octombrie 17th, 2011|expoziţii, Muzee, Timişoara|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.