Timişoara: vernisajul expoziţiei „Picturi pe sticlă ale bunicilor Timişoarei”

 

afis picturi pe sticlaMuzeul de Artă Timişoara  şi Serviciul pentru Protecţia Socială a Persoanelor Vârstnice din cadrul  Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara vă invită să participaţi  la vernisajul expoziţiei „Picturi pe sticlă ale bunicilor Timişoarei”, care va avea loc în data de 19.03.2013, ora 12, în sala Barocă a Muzeului de Artă Timişoara.

Expoziţia, cuprinzând 31 de lucrări, este deschisă publicului în perioada 19-22 martie a.c. la etajul I al Palatului Baroc. Aceste lucrări, realizate în cadrul Cercului de art-terapie de beneficiarii celor 3 centre de zi pentru persoanele vârstnice din Timişoara, sub îndrumarea d-nei Cristina Bugariu, prezintă clădiri ale oraşului şi teme religioase (Piaţa Unirii, Domul Romano-Catolic, Opera Naţională, Piaţa Victoriei, Buna Vestire, Naşterea Domnului, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril ş.a.)

Cei 20 de bunici, cu vârste de până la 88 de ani, au pictat aceste lucrări pe sticlă alături de copii de la aRtelierul de Idei. Alăturarea lucrărilor celor două generaţii a pus în evidenţă abordarea diferită a vieţii, bunicii ancoraţi în realitate, dar buni observatori, iar copiii debordând de culoare şi imaginaţie.

Vineri, 22 martie, la ora 18, în Sala Barocă, aceste lucrări vor fi licitate. Banii obţinuţi vor fi constitui un fond pentru seniorii din centrele de zi aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara.

By |2013-03-19T09:00:35+00:00martie 19th, 2013|expoziţii, Muzee, Timişoara|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.