Tulcea: Sângele Martirilor – Dublu eveniment la Muzeul de Istorie și Arheologie

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea vă invită la

Sângele Martirilor   – Dublu eveniment la Muzeul de Istorie și Arheologie

Marți, 11 iunie 2013, ora 13.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentul Independenței, va avea loc un dublu eveniment: Vernisajul Expoziției Sângele Martirilor și Conferința având ca subiect tematica expoziției, susținută de Dr. V.H. Baumann.

În luna iunie, calendarul creștin ortodox serbează sfinții de la Niculițel, iar Muzeul de Istorie și Arheologie îi serbează în mod specific.

Expoziția Sângele Martirilor se concentrează asupra fenomenului religios reprezentat de adoptarea creștinismului de către populația locală de pe țărmul vestic al Pontului Euxin, consolidat prin focul persecuțiilor religioase din primele secole după Christos și care devine un fenomen social în secolul al III-lea p.Chr. În acest context, o importanță deosebită o are descoperirea bazilicii de la Niculițel, în anul 1971, monument ce a adăpostit trupurile a patru martiri: Zotikos, Attalos, Kamasi(o)s și Philippos.

În spațiul expozițional se individualizează racla în care au fost descoperite scheletele martirilor, restaurată de curând în laboratoarele Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea.

Manifestarea va fi completată de Conferința ce va avea ca subiect tematica expoziției și va fi susținută de către Domnul Dr. V.H. Baumann, autorul volumului Sângele Martirilor , lansat în 2004.

 

Cătălina Popa – Responsabil Relații Publice

Tel./ fax: 0240 515866; relatiipublice@icemtl.ro

By |2013-06-10T17:09:19+00:00iunie 10th, 2013|conferinţe, expoziţii, Muzee, Tulcea|0 Comments

About the Author:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.