Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Sâmbătă, 14 octombrie a.c., ,,Muzeul Militar Național Ferdinand I” va găzdui o serie de activități conectate și care au ca temă,,Țările Române în zorii modernității. Un parcurs prin secolul fanariot până la 1848″.

14 octombrie, 2023

Sâmbătă, 14 octombrie a.c., ,,Muzeul Militar Național Ferdinand I” va găzdui o serie de activități conectate și care au ca temă,,Țările Române în zorii modernității. Un parcurs prin secolul fanariot până la 1848″.
Evenimentul va debuta la orele 11 cu două conferințe tematice:
– Mercenari albanezi, bulgari, greci și sârbi în slujba domnilor fanarioți”, susținută de prof. univ. dr. habil Claudiu Neagoe;
– Arme și veșminte arnăutești în vremea fanarioților”, susținută de prof. Cătălin Drăghici, președinte al asociației Historia Renascita.
Cele două conferințe tematice au ca leit motiv cartea ,,Arnăuții în Țările Române”, autor Claudiu Neagoe, ilustrator Cătălin Drăghici, o ediție revizuită și adăugită, lansată de editura Mega în anul 2022.
Începând cu orele 12 și până la orele 17, asociațiile de reconstituire istorică ,, 6 Dorobanţi” și Historia Renascita vor organiza un bivuac tematic pe esplanada din fața Muzeului Militar Național pentru publicul interesat

Details

Date:
14 octombrie, 2023
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/979846596442925

Organizer

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Venue

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” – București
Str. Mircea Vulcănescu nr. 125 - 127
București, București 010819 Romania
+ Google Map