Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași vă invită la expoziția „Moștenirea culturală a Epocii Brâncovenești – mărturii și creații”

11 septembrie, 2023 - 30 septembrie, 2023

Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași vă invită Luni, 11 septembrie 2023 la ora 17.00 la Galeriile Municipale Dan Hatmanu din pasajul de pe strada Anastasie Panu la vernisajul expoziției „Moștenirea culturală a Epocii Brâncovenești – mărturii și creații”
Expoziția se înscrie în colaborarea muzeului cu Asociația DAR Development din București și este realizată în cadrul unui proiect co finanțat de Administrația Fondului Cultural Național la aria patrimoniu cultural material
Prin acest proiect cultural asociația își propune să marcheze un reper cronologic semnificativ, cei 325 ani de la urcarea pe tron a lui Domnitorului Constantin Brâncoveanu, printr-o expoziție în care aduce în prim plan ornamentația documentelor realizate în cancelaria domnească devenite sursă de inspirație pentru creații contemporane. Principalul partener al proiectului sunt Arhivele Naționale ale României.
Curatoarea expoziției, dna. Alexandra Brutaru, a apelat la artiști interesați să se lase inspirați de meșteșugul slujbașilor cancelariei brâncovenești și să transpună creațiile lor ornamentele din documente.
Pe lângă reproduceri de documente de arhivă expoziția reunește bijuterii contemporane realizate de tânăra creatoare Corina Florina Cubici, lucrări realizate în tehnica picturii pe sticlă de către dr. Simona-Teodora Rosca – Neacșu și alte creații realizate în tehnici din artelor decorative.
Câteva reproduceri după lucrări ale pictorului Mihail Gavril vor aminti arhitectonica monumentelor brâncovenești.
Expoziția va putea fi vizitată până în data de 30 septembrie în acceeași perioadă putând fi văzută la Palatul Braunstein expoziția: „Dimitrie Cantemir 300- Iași capitală cantemiriană”, care include documente de arhivă emise în cancelaria din Moldova a eruditului domn Dimitrie Cantemir.

Details

Start:
11 septembrie, 2023
End:
30 septembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=630538135926894&set=a.503918345255541

Organizer

Muzeul Municipal Iași
View Organizer Website

Venue

Galeriile de Artă ale Municipiului Iași „Dan Hatmanu” – Pasaj Sfânta Vineri
Anastasie Panu
Iași, Iași
+ Google Map