Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Roman: expoziția de postere CERCETARE.RESTAURARE.CONSERVARE

11 septembrie, 2023 - 25 octombrie, 2023

În expoziția de postere CERCETARE.RESTAURARE.CONSERVARE găzduită la Muzeul de Istorie Roman în perioada 11 septembrie -25 octombrie 2023 sunt prezentate imagini care surprind bunuri culturale în Laboratorul de Restaurare-Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț. Prin cele 12 postere publicul larg descoperă artefactele din patrimoniul Muzeului de Istorie Roman în diferite etape de cercetare interdisciplinară, conservare și restaurare, respectiv aplicarea unor tehnici de analiză moderne în studiul stării de conservare, precum și metodologii de restaurare pentru punerea lor în circuitul expozițional.

La realizarea expoziției de postere CERCETARE.RESTAURARE.CONSERVARE au contribuit Șef Serviciu Laborator Restaurare-Conservare dr. Otilia Mircea, expert în investigații fizico-chimice, conservare și restaurare metale, expert în restaurare ceramică Dumitru Bostan, restaurator ceramică Ana Lăcrămioara Băcăoanu, muzeograf Lavinia – Ana Axentioi și muzeograf George Lucian Vasiliu.

Expoziția temporară va fi deschisă luni, 11 septembrie 2023, la Muzeul de Istorie Roman (Corp B) și este dedicată Muzeului de Istorie Roman la împlinirea a 66 ani de la înființare. De asemenea, de la ora 16, în corpul A -Palatul Nevruzzi, va avea loc simpozionul Proiecții Culturale: 66 de ani de la înființarea Muzeului de Istorie Roman, organizat de Laboratorul de Restaurare-Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț, în semn de recunoștință față de fondatorul instituției, cercetător științific dr. Vasile Ursachi.

Details

Start:
11 septembrie, 2023
End:
25 octombrie, 2023
Event Category:
Website:
https://cmnn.ro/expozitie/postere_cercetare_restaurare_conservare_la_muzeul_de_istorie_roman

Organizer

Complexul Muzeal Național Neamț

Venue

Muzeul de Istorie Roman- Complexul Muzeal Județean Neamț
Str. Cuza Vodă, nr. 10 și 26
Roman, Neamț 611009 Romania
+ Google Map
View Venue Website