Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Suceava: expoziția DRUMUL MORILOR-prin Bucovina și Sdiwaben. De la meșteșug la patrimoniu, 11 aprilie – 9 iunie 2024.

11 aprilie - 9 iunie

Muzeul Naționalei Bucovinei vă invită, joi, 11 aprilie 2024, ora 12:30, la vernisajul expoziției DRUMUL MORILOR-prin Bucovina și Sdiwaben. De la meșteșug la patrimoniu.

Deschisă la Muzeul Satului Bucovinean, în Casa Ostra, expoziția prezintă prin intermediul patrimoniului etnografic, a machetelor, hărților, fotografiilor și reproducerilor după documente de arhivă, date inedite despre meșteșugul morăritului și despre instalațiile tehnice cu acționare hidraulică utilizate pentru măcinarea cerealelor.

Expoziția reprezintă o paralelă între instalațiile de tehnică populară din regiunea Schwaben (Germania) și cele din Bucovina, morile fiind de multe ori parte a unui complex industrial împreună cu pive, ferăstraie sau mori de producere a hârtiei, numitorul comun a acestor instalații fiind roata hidraulică.

Expoziția este realizată în colaborare cu Serviciul Județean Suceava al Arhivelor Naționale ale României, Consiliul Regional Schwaben și Serviciul Diasporă. Parteneriate Externe și Protocol din cadrul Consiliului Județean Suceava.

Expoziția poate fi văzută în perioada 11 aprilie – 9 iunie 2024.

Detalii

Începe:
11 aprilie
Se termină:
9 iunie
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Bucovinei
Email
https://muzeulbucovinei.ro

Loc de desfășurare

Muzeul Bucovinei. Muzeul Satului Bucovinean
Parcul Cetății
Suceava, Suceava 720028 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare