Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Asociația Art No More și tranzit.ro/București, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, organizează vineri, 23 octombrie de la ora 19.00 în direct de la Casa Memorială „Anton Pann”, în cadrul celei de-a treia ediții a Zilelor Sofia Nădejde, dezbaterea Discriminare la puterea a doua.

23 octombrie, 2020

Asociația Art No More și tranzit.ro/București, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, organizează vineri, 23 octombrie de la ora 19.00 în direct de la Casa Memorială „Anton Pann”, în cadrul celei de-a treia ediții a Zilelor Sofia Nădejde, dezbaterea Discriminare la puterea a doua. Ce se întâmplă când ești femeie și faci parte din etnia romă? Ce așteptări are societatea de la tine? Ce așteptări au mediul artistic și publicul de la o artistă romă? Există o presiune pentru a livra anumite imagini, anumite stereotipuri? Iată doar câteva dintre întrebările la care vor încerca să răspundă actrița și regizoarea Alina Șerban și Cătălina Olteanu, activistă și membră în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Evenimentul se va transmite on-line pe paginile de Facebook
https://www.facebook.com/asociatiaartnomore și https://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane

Alina Șerban a absolvit UNATC, a făcut un masterat la The Royal Academy of Dramatic Art din Londra. A debutat în 2009 cu Declar pe propria răspundere, un spectacol de teatru construit pe detalii biografice. De atunci, Alina Șerban a jucat în mai multe filme, iar de curând, pentru rolul din producția germană Gipsy Queen (r. Hüseyin Tabak, 2019), a primit Premiul German Screen Actor Awards. A regizat scurtmetrajul Bilet de iertare, iar pentru următorul proiect, Eu contez!, a primit Premiul FemArt, oferit de Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN), în cadrul rezidenței FemArt organizată de Asociația Română a Femeilor în Cinema.

Cătălina Olteanu a absolvit Universitatea din București, Facultatea de Limbi Străine, Romani – Spaniolă și deține și un master de la același departament. De mai mulți ani coordonează programe sociale și educaționale pentru comunitățile de romi din România. În prezent este coordonatoare de proiect la Agenția Împreună pentru Fundația Națională pentru Dezvoltare Comunitară. Cătălina crede în puterea pe care educația o are în schimbarea perspectivei vieții, de aceea dezvoltă, prin proiectele sale educaționale, instrumente pentru promovarea toleranței și a interculturalității în rândul studenților romi și non-romi. Principalele sale domenii de interes sunt: educația incluzivă, abilitarea tinerilor și dezvoltarea comunității.

Dezbaterea Discriminare la puterea a doua face parte dintr-o serie inititulată Procentul convenabil, inițiată în 2019 de Asociația Art No More împreună cu tranzit.ro/București. Dezbaterea va începe la ora 19.00 și se va desfășura pe Facebook, unde vom transmite live și vom primi întrebări și comentarii din partea urmăritorilor.

Zilele Sofia Nădejde este un proiect al Asociației ART NO MORE și cofinanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: tranzit.ro/bucurești, Muzeul Național al Literaturii Române, scena.ro, Rezidența BRD Scena9, Asociatia Română a Femeilor în Cinema, Cadran, Librarium, Cărturești, Apollo111 Teatrul, La Două Bufniţe.

Parteneri media: Radio România Cultural, DLITE, Scena9, Observator cultural.

Details

Date:
23 octombrie, 2020
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Casa Memorială „Anton Pann” – MNLR – București
str. Anton Pann 20
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website