Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul de Artă Vizuală Galați prezintă în perioada 22 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022, sub genericul „ VASILE KAZAR , Desenatorul”, 11 lucrări semnate de cel cunoscut ca fiind un mare desenator, ilustrator, muzeograf și unul din creatorii de școală în arta românească contemporană, formator al noilor generații de graficieni.

22 decembrie, 2021 - 10 ianuarie, 2022

Muzeul de Artă Vizuală Galați prezintă în perioada 22 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022, sub genericul „ VASILE KAZAR , Desenatorul”, 11 lucrări semnate de cel cunoscut ca fiind un mare desenator, ilustrator, muzeograf și unul din creatorii de școală în arta românească contemporană, formator al noilor generații de graficieni. Personalitate complexă și marcantă, supraviețuitor al holocaustului, Vasile Kazar (1913 – 1998) a lăsat sute de desene în colecții din întreaga lume și moștenire un mic muzeu în Maramureșul natal, la Vadu Izei, o casă din sec. al XVIII-lea, devenită Muzeu Memorial.
Lucrările prezentate, intrate în colecția Muzeului de Artă Vizuală Galați în perioada 1967 – 1979, realizate în tehnica tuș pe hârtie, în nota de sinteză specifică autorului, infățișează un univers de fabulos mitologic, într-o linie versatilă, când constructivistă, când recompusă intr-un spontan rafinament, un desen activ, virulent, alcătuind o lume în care fantasticul interferează cu lejeritate cu realismul cultivat în epocă . Linia fină a peniței se transformă cu vituozitate în semn grafic alături de pata de griuri în tuș, orchestrând cu eleganță o filă din opera marelui maestru.
Curator Liliana Tofan

Detalii

Începe:
22 decembrie, 2021
Se termină:
10 ianuarie, 2022
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Strada Tecuci 7
Galați, Galați Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare