Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: Expoziția Podoabele timpului II. O istorie a modei din Transilvania, Iulius Mall, 1 mai – 1 iunie 2022

1 mai, 2022 - 1 iunie, 2022

Moda a fost și este un mijloc de diferențiere, o oglindă a contrastelor sociale și culturale, dar și o marcă a identității.
Această expoziție reunește piese spectaculoase de vestimentație din colecția Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei și, prin selecția propusă, ilustrează mai multe perioade istorice și felul în care moda a evoluat de-a lungul timpului.
Printre cele mai interesante obiecte alese se numără rochiile de mătase cu broderii fine, realizate cu fir de aur și de argint, care au revenit la strălucirea lor de altădată cu ajutorul specialiștilor noștri în restaurare, unele reprezentând categoria rară a textilelor provenite din săpături arheologice. Expoziția prezintă și obiecte de modă masculină: dolmanul guvernatorului Gheorghe Bánffy, care datează de la începutul secolului al XVIII-lea, dar și redingota academicianului Constantin Daicoviciu, ilustrând o ținută de gală din secolul XX. Obiectele sunt relevante pentru a ilustra moda, mereu în schimbare, precum și felul în care gustul transilvănenilor se schimbă în raport cu influențele europene, dar și orientale.
Expoziția surprinde și diferite accesorii vestimentare: bonete, o plasă de păr, ciorapi, precum și evantaie, ochelari sau baston, toate menite să aducă acele importante elemente de detaliu care dau personalitate unei ținute.
Locație: Iulius Mall, culoarul de la etaj

Detalii

Începe:
1 mai, 2022
Se termină:
1 iunie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/events/378918110839735/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Cluj-Napoca
Telefon
0264.595.677
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Iulius Mall – Cluj-Napoca
str. Alexandru Vaida-Voevod, nr. 53B
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google