- This event has passed.
Muzeul Municipiului București a început înscrierile pentru seria de ateliere „În vremea regelui”, un program interactiv în trei părți pentru copiii pasionați de istorie, lectură și artă, susținut de Daniela Mișcov,
23 iunie, 2023 - 25 iunie, 2023
Muzeul Municipiului București vă invită la atelierul „În vremea regelui”, un program interactiv în trei părți pentru copiii pasionați de istorie, lectură și artă, susținut de Daniela Mișcov, educator cultural Asociația Artelier D.
Pornind de la casa lui Theodor Aman, mărturie a unei epoci apuse, facem o incursiune în secolul al XIX-lea și în orașul București, care poartă amprenta vizionară a regelui Carol I. Explorăm imagini și documente de epocă, fragmente din jurnalul regelului Carol I, reproduceri și tablouri originale semnate de pictorul Theodor Aman pentru a cunoaște identitatea culturală a capitalei și o parte din trecutul ei. Restituim creativ gândurile noastre despre ce am aflat, prin mijloacele scrisului și artei. Ne familiarizăm cu jocuri de copii din sec al XIX-lea, așa cum au fost culese de Petre Ispirescu. Trecutului îi adăugăm experiențele și amintirile noastre despre oraș și locurile sale importante pentru noi.
Cele trei programe vor avea loc după cum urmează:
Vineri, 23 iunie 2023, ora 10.00-12.00, Ce construiau oamenii în secolul al XIX-lea? Case, meserii și invenții. Casa lui Theodor Aman. Proiect personal: Design interior și scenografie.
Sâmbătă, 24 iunie 2023, ora 10.00-12.00, Cum circulau oamenii în secolul al XIX-lea? Vehicule, obiceiuri, mode. Călătorie pe Calea Victoriei. Proiect personal: Plimbarea mea pe Calea Victoriei, pictură.
Duminică, 25 iunie 2023, ora 10.00-12.00, Cum erau și ce făceau oamenii în secolul al XIX-lea? Regele Carol I, pictorul Theodor Aman și contemporanii lor. Proiect personal: Scrisoare pentru rege. Scriere creativă.
Taxa: 45 lei/copil/atelier
Categoria de vârstă: 7+
Număr maxim de participanți: 10
Categoria de vârstă: 7+
Număr maxim de participanți: 10
Pentru înscrieri și detalii legate de program, participanții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.
În fiecare din cele 3 zile, conținutul este structurat în sesiuni de atelier de câte 45 de minute, iar în pauze au loc jocuri în aer liber. Durata atelierului: 2 ore.