Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Vântul schimbării a-nceput din sud | Culese din Balkani – Clubul Țăranului

3 noiembrie, 2018 @ 17:00 - 18:00 EET

„Vântul schimbării a-nceput din sud” este un documentar despre cum oameni simpli din sate și orașe mici devin antreprenori la ei acasă dacă au oportunități potrivite și sprijin.

Proiectul zefiR a intervenit în comunități vulnerabile de romi din județele Old, Dorj, Gorj pentru a-i ajuta pe localnici să aibă o viață mai bună. Pe lângă programe de școală după școală și centre medico-sociale, în proiect, 28 de familii au primit finanțări și consiliere pentru a dezvolta activități economice noi sau deja existente în domeniul tinichigeriei, construcțiilor, agriculturii și creșterii animalelor.

Durata documentarului este de 21 minute. După proiecție, îi avem invitați pe Hagi Stoican din Ocolna, județul Dolj care a înființat prima cooperativă din sat și Costică Safta din Amărăștii de Jos, județul Dolj care și-a deschis un solar cu ajutorul proiectului zefiR. Ne vor povesti cum și-au implementat planurile de afaceri și cum se descurcă în prezent. Apoi vor urma discuții și dezbateri pe tema dezvoltării economice a comunităților vulnerabile.

Documentarul va fi proiectat în cadrul Festivalului de Film Antropologic Culese din Balkani 4.0. pe 3 noiembrie de la ora 17.00 la Clubul Țăranului.

Intrare liberă!

Familiile de antreprenori au fost sprijinite prin proiectul zefiR de către Terre des hommes Romania, Fundația PACT și Fundația NESsT România.

Proiectul zefiR este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.zefirincomunitate.ro.

Details

Date:
3 noiembrie, 2018
Time:
17:00 - 18:00 EET
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – Clubul Țăranului – București
Şos. Kiseleff nr. 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map
View Venue Website