Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Hamlet și noi la Muzeul de Artă Contemporană

28 martie, 2019

O operă clasică tradusă într-un Hamlet contemporan, un regizor vizionar, o trupă atipică, tânără și vie de actori, spații neconvenționale de joc, un mesaj social

HAMLET ȘI NOI este un spectacol – laborator condus de actrița Antoaneta Cojocaru, un proiect artistic inovator și o mișcare culturală în mediul teatral independent din București. Scopul proiectului este atragerea atenției asupra importanței artei și a culturii ca principal catalizator al evoluției societății și conștientizarea potențialului creator.

Este un spectacol itinerant care se joacă în case de patrimoniu și muzee cu scopul de a promova spațiile culturale și arhitectura caselor cu istorie, parte din identitatea României, dar și pentru a atrage un semnal de alarmă asupra degradării patrimoniului cultural urban.

Deschidem seria de spectacole HAMLET ȘI NOI la Muzeul Național de Artă Contemporană în impunătoarea Sala de Marmură, situată la parter.

Spectacolul HAMLET ȘI NOI în regia Antoanetei Cojocaru este o citire contemporană, cu impact social, a piesei “Hamlet” de W.Shakespeare. Supra-tema piesei urmărește efectele corupției – de la individ, grupări sociale, prietenii, iubirii, până asupra unei întregi nații. Spectacolul mizează pe autenticitatea relațiilor și pe implicarea viscerală a actorilor, totul fiind unificat cu ajutorul momentelor coregrafice și a proiecțiilor video menite să evidențieze actualitatea problematicii “a fi sau a nu fi”. Intensitatea trăirilor și a evenimentelor, reprezentante ale unui adevăr universal valabil, sunt amprenta acestei montări, al cărei impact are menirea de a trezi la nivel emoțional conștiința spectatorilor.

”Vremea
E scoasă din țâțâni. Ce blestem
Că eu m-am născut ca s-o întrem!” (W. Shakespeare)

cu participarea extraordinară a lui Adrian Ciobanu, actor al Teatrului Bulandra.
Distribuția în ordine alfabetică: Teodora Antal, Maria Bucur, Ciprian Chiricheș, Ovidiu Condurache, Horia Fedorca, Teodora Filip, Bogdan Florea, Anca Florescu, Marina Fluerașu, Tatiana Gingărașu, Alexandra Giurcă, Alexandru Ionescu, Cristiana Ioniță, Ioana Lupu, Alin Potop, Răzvan Răduță, Cosmin Rudeanu, Laura Teodor, Maria Vârlan
și Antoaneta Cojocaru.

Proiecții video: Sineira Studio
Asistent coregrafie: Brian West
Asistent scenografie: Ileana Zirra
Regizor tehnic: Oana Rainer
Sunet și proiecții: Vlad Ștefan
Lumini: Gabi Bucurenciu
Traducere: Leon D. Levițchi și Dan Duțescu

Un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru

Durata spectacolului: 3h (cu pauza)

Mulțumiri speciale Mobexpert pentru decorul spectacolului.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Intrarea la spectacol este GRATUITĂ (în baza rezervării), însă trebuie achitat biletul de intrare în MNAC în valoare de 16lei. Studenții au o reducere de 50%.

Accesul la spectacol se face pe bază de rezervare completând urmatorul formular: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2M8qmuYyjT-63dkl74qQ2CijYOVuZab_-9LLZQ1PLJ-tHgQ/viewform?vc=0&c=0&w=1, iar biletul de acces în muzeu se va cumpăra în încinta MNAC.

Accesul cu automobilul se face pe porțile A1 (intrarea de la Senat) și B3 (intrarea dinspre muzeu), iar ieșirea se face pe la intrarea în muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.
Pentru a ajunge mai ușor la muzeu, folosiți acest pin pe hartă:

Muzeul Național de Artă Contemporană
București 030167, România
https://goo.gl/maps/vZoZusiePi62.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Mereu am sperat într-o lume mai bună și în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume nouă, este cel mai aproape de aceste năzuințe. Cred cu tărie că trebuie să sădim ceva în societate, în special când nu ne este comod să o facem. Și mai cred că arta trebuie prețuită în societatea contemporană la valoarea ei: inestimabilă. Mulțumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”. (Antoaneta Cojocaru)

*Laboratorul de Artă este o organizație care are ca scop crearea și promovarea proiectelor culturale de impact din România. Aducem artiștii și publicul împreună și promovăm cultura în topul valorilor personale, demonstrându-i importanța în evoluția societății. Laboratorul de Artă este dedicat proceselor centrate pe om iar procesul de creație se bazează pe o căutare autentica care își propune să exprime ființa umană în adevărul și vulnerabilitatea ei. Printre activitățile în curs de derulare și planurile de viitor ale Laboratorul de Artă se regăsesc inițiative, precum: spectacole de teatru, cursuri de dezvoltare personală prin artă, evenimente care aduc publicul și artiști împreună, proiecte de promovare a tinerilor artiști, master class-uri.

** Fondat în 2001, Muzeul Național de Artă Contemporană al României s-a profilat ca o instituție vie, dedicată expunerii, cercetării și promovării artei contemporane românești. Găzduit începând cu 2004 într-o clădire cu o puternică încărcătură simbolică, în incinta Palatului Parlamentului — cunoscuta Casă a Poporului, muzeul urmărește să prezinte nume relevante ale artei românești și internaționale, cât și să valorifice patrimoniul mobil printr-o abordare holistică a culturii vizuale. Este un centru de cultură contemporană de o importanță inegalabilă în România cu o activitate complexă și extrem de diversificată.

Proiect co-finanțat de AFCN, produs de ASOCIAȚIA LABORATORUL DE ARTĂ.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Details

Date:
28 martie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Naţional de Artă Contemporană – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Artă Contemporană – București
tr. Izvor nr. 2 - 4, Palatul Parlamentului, aripa E4
București, București 050563 Romania
+ Google Map
View Venue Website